DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

2022-ben is marad a MotoGP meglepetéspárosa

Újabb versenyzőbejelentés történt a királykategóriában, ezúttal a Pramac Ducati háza táján, amely az idén remeklő Johann Zarcónak és Jorge Martinnak szavazott további bizalmat. Mindkét versenyző gyári motort kap Bolognából.

Már a harmadik hivatalos pilótapiaci hír érkezett a héten a MotoGP-ből: kedden Brad Binder hosszabbított a KTM-mel egészen 2024-ig, szerdán a Moto2 jelenlegi éllovasa, Remy Gardner szerződtetését jelentette be a Tech3 KTM. Csütörtökön a Ducati került sorra: 2022-ben Johann Zarco és Jorge Martin egyaránt maradhat a Pramac csapatban.



Mindkét versenyző remekel a 2021-es szezonban: a tapasztalt Zarco hatból három futamot második pozícióban zárt, ezzel a bajnoki pontversenyben is a második a helyen áll Fabio Quartararo mögött, míg az újonc Martin élete második hétvégéjén pole-pozíciót szerzett és dobogóra állt, bár Portugáliában elszenvedett kéz- és lábsérülései miatt azóta nem versenyzett – hazai pályán, Barcelonában tervezi a visszatérést.

A Ducati úgy döntött, 2022-ben is gyári motort biztosít mindkét versenyző számára a Pramacnál. Mivel Luca Marini a VR46-nál várhatóan ugyancsak teljes támogatást kap Bolognából, ez lesz az első alkalom, hogy bármely gyártó öt gyári motort indít a királykategóriában. A Ducati összesen nyolc motort állíthat ki jövőre, mivel a várakozások szerint rövidesen bejelentik, hogy a Gresini is márkát vált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: