DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Még nem állt össze a projekt Sebestyén Petinél

Hétvégén kezdődik a Supersport-világbajnokság 2021-es szezonja, ahol 2017 óta idén először nem lesz jelen magyar induló az európai nyitófutamon – a tárgyalások azonban folynak.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A 2020-as szezonban Sebestyén Péter az OXXO Yamaha-Toth Team csapattal megmutatta, hogy megérett a feladatra és készen áll, hogy az élmezőnyben menjen. Peti menedzsmentje már a szezon végén megkezdte a tárgyalásokat, hiszen az élcsapatok felől is érkeztek megkeresések, hogy szívesen versenyeznének Petivel.

sebestyen-peti-1



A pandémiás helyzet és a gazdasági lehetőségek azonban nem könnyítették meg a magyar versenyző dolgát, aki bár nem tudja pontosan, mit hoz a jövő, de minden nap kőkeményen készül, hogyha eljön az idő, topformában pattanhasson motorra. Az elmúlt hetekben több lehetősége is adódott, hogy a Yamaha R6-os edzőmotorjával teszteljen a Slovakia Ringen és Pannónia-Ringen. A saját felkészülése mellett Peti segíti tapasztalataival a HRE Team versenyzőit is a teszteken és az első IDM versenyhétvégére is elkíséri a magyar alakulatot.

Peti és a management döntése, hogy mindenképpen szintet szeretnének lépni idén és egy tapasztalt, profi alakulathoz csatlakozni. A tárgyalások folynak, körvonalazódnak a támogatási lehetőségek is, azonban a szezonnyitóra még nem állt össze a projekt.

„Természetesen egyik szemem sír, hogy nem lehetek ott a szezonindító futamokon, de másfelől pedig nyugodt és motivált vagyok, mert tudom, hogy jó úton járunk. Jól alakulnak a háttérben a dolgok, én minden tőlem telhetőt megtettem, hogy készen álljak az első versenyhétvégére, de még egy kicsit várnom kell. A cél az, hogy ne egy újabb bizonytalan és küzdelmes szezont teljesítsek, hanem a megfelelő háttérrel és felkészültséggel tudjak profi munkát végezni. A távlati célom nem változott, továbbra is a Supersport-világbajnoki cím megszerzése hajt előre és biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztunk ennek érdekében. Hamarosan mindenki viszontláthat a rajtrácson egy kiváló csapat kötelékeiben. Köszönöm a türelmet mindenkinek és azt, hogy ennyien kitartotok mellettem!” – nyilatkozta a magyar pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: