DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Motor

Eldőlt: Marquez nem indul a katari futamokon

Hiába voltak biztatók a jelek, a nyolcszoros világbajnok az orvosi csapattal közösen úgy határozott, nem áll rajthoz a 2021-es MotoGP-szezon első két, losaili fordulóján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az elmúlt hetekben biztató fejlemények láttak napvilágot a tavalyi felkarcsonttörése után háromszor is megműtött Marc Marquez kapcsán: előbb az orvosok állapították meg, hogy jól halad a csont gyógyulása, s ezért növelheti az edzései intenzitását, majd két napot is motoron töltött (előbb Barcelonában, majd Portimaóban).

marquez-repsol-1_2



Emiatt úgy tűnhetett, hogy a spanyol akár már a most hétvégi évadnyitó Katari GP-n is rajthoz állhat, a Repsol Honda azonban hétfőn közleményben jelentette be, hogy a nyolcszoros világbajnok kihagyja a losaili futamot. Az indoklás szerint az orvosok nem látták volna jónak ilyen hosszú kihagyás után ennyire felgyorsítani a visszatérését.

Az egy héttel későbbi Dohai Nagydíjjal kapcsolatban nem fogalmaz egyértelműen a közlemény, de mivel április 12-én esedékes Marquez újabb orvosi vizsgálata, valószínűsíthető, hogy a második katari fordulón sem láthatjuk a mezőnyben. Ezt aztán néhány perccel később maga a 28 éves versenyző is egyértelműsítetre a saját Twitter-posztjában:

 

„Az orvosi csapattal végzett legutóbbi vizsgálatok után a doktorok azt javasolták, hogy az a legbölcsebb, ha nem állok rajthoz a Katari Nagydíjon, hanem inkább folytatom a rehabilitációs folyamatot, amelyet követtem az utóbbi hetekben. Szerettem volna elindulni a világbajnokság nyitófutamán, de tovább kell folytatnunk a munkát, hogy visszanyerjem a megfelelő formámat, hogy visszatérhessek a versenyzéshez” – mondta el Marquez.

Arról nem szólt a közlemény, ki fogja helyettesíteni a hétvégén a spanyolt, de szinte biztosra vehetjük, hogy ismét a HRC-tesztmotoros Stefan Bradl fog beugrani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: