DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Homokkal és széllel zárult a MotoGP tesztje

A körülmények gyakorlatilag lehetetlenné tették az érdemi munkát a katari kollektív gyakorlás utolsó napján: mindössze öten futottak mért kört, közülük Danilo Petruccié volt a leggyorsabb.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Amennyire kedvezett a gyorsköröknek az időjárás az előző két nap során a MotoGP katari tesztjén, annyira volt kíméletlen a csapathoz a pénteki utolsó felvonás. Az előző hétvégén a munkát negatívan befolyásoló szél is ugyanis minden eddiginél erősebben csapott le a losaili pályára, magával hozva egy jó adag port és homokot is, így nagyon hasonló körülményekkel kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, mint az F1-eseknek Bahreinben.

motogp-petrucci-katar-homok-1



Éppen emiatt végül mindössze öten futottak mért kört az egy ízben pályatakarítás miatt piros zászlóval is megszakított utolsó tesztnapon. Közülük Danilo Petrucci volt a leggyorsabb a Tech3 KTM színeiben, de ennek értelemszerűen az égegyadta világon semmi jelentősége nincs.

A mezőny erre vállalkozó tagjait eközben elkezdték beoltani: többek között a teszt összesített leggyorsabbja, a szerdán nem hivatalos pályarekordot motorozó Jack Miller és a korelnök, a koronavírus-fertőzésen tavaly ősszel már átesett Valentino Rossi is pozitívan nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

A MotoGP-sek számára most két hét szünet vár, ez idő alatt elhagyhatják Katart (ahol néhány nap múlva a Moto2-esek és a Moto3-asok tesztelnek majd), majd rövidesen utazhatnak is vissza, hiszen március végén és április elején következik a 2021-es szezon első két fordulója Dohában!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: