DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Marquez: Még a zuhanyzás is nehézséget jelentett

Jól halad a rehabilitációval, s úgy érzi, rövidesen motorra ülhet, de előbb még vár egy újabb orvosi vizsgálat – mondta el a hondás, aki arról is beszélt, milyen állapotban volt még nemrég a jobb karja.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez a tavaly júliusi évadnyitó Spanyol Nagydíjon törte el a jobb felkarcsontját. Azóta már háromszor megműtötték – legutóbb december elején –, de továbbra sem tudni, hogy mikor térhet vissza a MotoGP mezőnyébe. A katari teszten nincs jelen, ugyanakkor az edzéseket már néhány hete megkezdte, most pedig csapata, a Repsol Honda egy friss videót is közzétett erről, amiben Marquez a jelenlegi helyzetről beszél:

marquez-edzes-insta-1



„Próbálom elképzelni a lehető legjobb visszatérést. Ez nem azt jelenti, hogy visszatérek és egyből futamot nyerek, hanem hogy élvezzem a motorozást, lépésről lépésre haladva eljussak arra a szintre, ahol voltam. De tény, hogy ez egy folyamat lesz – meglátjuk, hogy gyors vagy lassú. Mindenesetre minden nap jobban érzem magam, és ez a legfontosabb. Minden egyes edzőteremben eltöltött nap után úgy érzem, a jobb karom egyre inkább hasonló állapotba kerül, mint a bal, ez is nagyon fontos.”

„Most már kezd olyan lenni, mint egy normális kar” – mondta a sérült karjáról a nyolcszoros világbajnok. „De egy hónapja még a zuhanyzás, egy ajtó kinyitása és az étkezés is nehézséget okozott vele. Ez egy mentális harc is. Hosszú idő telt el úgy, hogy nem használtam a jobb karomat, először volt ilyen élményem. De aztán lépésről lépésre éreztem, hogy könnyebb a zuhanyzás, el tudok kezdeni dolgozni az edzőteremben, több az erő és kisebb a fájdalom a karomban.”

„Úgy érzem, hamarosan motorozhatok. A héten lesz orvosi ellenőrzésem, aztán meglátjuk. Ha azt mondja, rendben van, beleértve az izmokat… Mindenesetre jól haladunk: két hete azt mondtam hétről hétre, de most már napról napra javul a helyzet. Nyilván nem fogok egyből MotoGP-motorra ülni, előtte talán egy kisebb motorral, kisebb pályán fogok edzeni.”

A szezonnyitó Katari Nagydíjat szűk három hét múlva rendezik. Amennyiben Marquez nem tud rajthoz állni, úgy ismét a tesztpilóta Stefan Bradl helyettesítheti. Ez pedig elkezdte bosszantani a riválisokat is, hiszen tesztmotorosként nem ugyanazok a szabályok érvényesek a németre, mint a mezőny állandó tagjaira: példának okáért semmiféle korlátozás nincs azzal kapcsolatban, hány napot tesztelhet MotoGP-motorral, s a tél során Bradl élt is ezzel a lehetőséggel. Több csapatvezető viszont jelezte, hogy ha a tavaly is gyakorlatilag teljes idényt futó versenyző ismét helyettesként fog szerepelni, el kell gondolkodni azon, hogyan lehetne-e ezt a kiskaput bezárni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: