DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Utolsóként a címvédő Suzuki is leleplezte motorját

A katari teszt első igazi napjának délelőttjén mutatkozott be a tavalyi világbajnok alakulat: Joan Mir és Alex Rins versenygépének festése az előző évit idézi, kiegészülve egy új szponzorral.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A sorban utolsóként a MotoGP tavalyi világbajnok csapata, a Team Suzuki Ecstar tartotta meg a bemutatóját. Az eseményre természetesen már a katari teszt helyszínén került sor, ahol a mai nap során már motorra is ül a címvédő Joan Mir és csapattársa, Alex Rins – ők egyébként az egyetlen idei páros, akik már 2020-ban is együtt versenyeztek. Változás így is volt az alakulatnál, hiszen a tél során az F1-be igazolt csapatmenedzserük, Davide Brivio, akit nem is egy konkrét személy, hanem egy többtagú bizottság pótol.

A katari célegyenesben tartott bemutató legfontosabb része természetesen az volt, amikor Mir és Rins a motoron ülve leplezte le a GSX-RR 2021-es festését. A dizájn nem sokat változott az előző évihez képest, csupán a kék és ezüst színek mellett megjelent az új támogató, a Monster logója is rajta (Mir motorjának egyes pontjain, a versenyző nevébe elrejtve pedig a #36-os megtartása ellenére is feltűnt a címvédőnek járó #1-es szám). Az alábbi videóban visszanézhető az esemény, később pedig galériával frissítjük a cikket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: