DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Bemutatta második versenyzőjét és festését az Aprilia

A nemrég elhunyt csapatmenedzser, Fausto Gresini előtt is tiszteleg az RS-GP idei dizájnja – emellett végre azt is megtudtuk, ki lesz Aleix Espargaro csapattársa a 2021-es idény során.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A MotoGP-s csapatok közül utolsó előttiként az Aprilia Racing Team Gresini alakulata tartotta meg a maga szezonindító bemutató eseményét. Az istálló már a holnapi shakedownnal kezdődő katari teszt helyszínén gyűlt össze – sajnos azonban nem mindenki lehetett már jelen, hiszen a csapatmenedzser Fausto Gresini a múlt héten hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében.

A motor leleplezése mellett a legérdekesebb része a bemutatónak a versenyzői felállást érintette, hiszen úgy tűnik, eldőlt a kérdés, ki lesz Aleix Espargaro csapattársa: a tavalyi utolsó néhány futamra már beszálló Lorenzo Savadorit mutatták be másik motorosként, a korábban szintén esélyesnek tartott Bradley Smithről egyáltalán nem tettek említést. Eredetileg arról szólt a fáma, hogy csak a tesztek után döntenek az olasz és a brit között, de az előző hetekben már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy utóbbi otthagyta a noaeli gyártót.

Maga a versenygép festése nem sokban változott: a dizájnt továbbra is a fekete és az olasz trikolór színei (zöld, fehér, piros) határozzák meg – az első szárnyszerű elemen megjelent felirattal pedig Fausto Gresininek állítanak emléket (ez a fenti galériában található képeken látszik, mivel a stúdiófotók még a legenda halála előtt készültek). A motoron egyébként több változás is lesz a tavalyihoz képest, hiszen az Aprilia a kedvezmények révén fejleszthette az RS-GP blokkját is, emellett pedig aerodinamikai újdonságokkal is készülnek, amelyek a pénteken induló teszten debütálnak. A néhány perces bemutató itt nézhető vissza, ebben a Gresini-felirat is látható a szárnyakon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: