DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Bemutatták a gyári Monster Yamaha idei festését

A gyári alakulatok közül harmadikként rántotta le a leplet idei festéséről a Monster Yamaha: a Maverick Vinales, Fabio Quartararo duóval támadó hangvillások az eddigihez hasonló dizájnt villantottak.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A Ducati Lenovo Team és a Red Bull KTM Factory Racing után a Monster Yamahán volt a sor a MotoGP-s gyári istállók közül, hogy megtartsák 2021-es csapatbemutatójukat. A koronavírus-járvány miatt természetesen online tartott prezentáció során leplezték le a két YZR-M1-es festését, amelyek nyergében Maverick Vinales mellett idén már Fabio Quartararót láthatjuk majd.

A dizájn gyakorlatilag változatlan az előző évihez képest: továbbra is a fekete és a kék színek dominálnak a motoron, amelyen természetesen a névadó szponzor Monster logója is feltűnik. Vinales továbbra is a #12-es rajtszámmal fog versenyezni, míg Quartararo motorján a #20-as tűnik majd fel.

Az eseményen Lin Jarvis csapatfőnök és Massimo Meregalli csapatmenedzser is elmondta, hogy bíznak benne, hogy a tavalyi inkonzisztens teljesítmény és műszaki problémák után előre tudnak lépni. Jarvis hangsúlyozta: elsősorban abban kell fejlődniük, hogy jobban kezeljék a „rossz napjaikat”, hiszen a jó napjaikon tavaly is sokszor az övék volt a leggyorsabb motor.

Takahiro Sumi, a MotoGP-s projekt vezetője hozzátette: bár a motorblokkhoz a fejlesztések befagyasztása miatt nem lehetett hozzányúlni, ez csak az egyik részterület, ahol javulást lehetett elérni a tél során. Ebben pedig komoly segítségre számítanak az új tesztversenyzőjüktől, a Jorge Lorenzót váltó Cal Crutchlow-tól, akivel a tervek szerint európai pályákon fognak dolgozni (ennek hiányát a korábbi években többször is kritizálták a Yamaha motorosai).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: