Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 25. péntek
Motor

Mégsem a Racing Team Hungarynél indul Sebestyén Peti

Voltak ugyan tárgyalások a felek között, a végleges megállapodás azonban nem történt meg, így a Supersport-vb magyar motorosa mégsem az újonnan alakult csapatnál fog szerepelni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Néhány napja a Superbike-világbajnokság által kiadott nevezési listája és egy MTI-hír alapján megírtuk, hogy Sebestyén Péter egy újonnan alakult csapatban fog szerepelni a Supersport-vb-n. Ám mint kiderült, ez nem így van – az alábbiakban Sebestyén Petiék menedzsmentjének közleményét idézzük:

IMG_7910„Nemrégiben napvilágot látott a 2021-es Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának nevezési listája, melyet egy magyar sajtóközlemény is követett.  A mezőny egyetlen magyar pilótájának neve az újonnan alakult Racing Team Hungary mellett szerepel, ám a pilóta és a csapat közti végleges megállapodásra nem került sor.

Sebestyén Petit továbbra is az OXXO Hungary menedzsment képviseli, akik természetesen teljesen nyitottan álltak a felkéréshez miszerint Peti magyar alakult színeiben induljon az idei VB-n, azonban a feltételekről nem sikerült megegyezni, így Sebestyén Peti nem fog a Racing Team Hungary színeiben versenyezni.

„Sajnálom, hogy egy ilyen helyzet alakult ki, de a menedzsmentemmel, az OXXO Racinggel történt egyeztetés alapján, nem fogok részt venni a Racing Team Hungary projektjében. Egyelőre még nem tisztázott a 2021-es szezonom, de biztos vagyok benne, hogy a legjobb lehetőséget fogjuk megtalálni a sikeres versenyzésemhez, én pedig addig is folytatom a felkészülésem” – nyilatkozta a magyar pilóta.

Tökölyi László, az OXXO Hungary elnöke elmondta: „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy Peti szintet tudjon lépni a VB-n és fel tudja venni a versenyt az élmezőnnyel szemben. Sajnálatos módon nem tudtunk megegyezni a Racing Team Hungary vezetőségével a közös jövőről, így szerettük volna elmondani, hogy nem tervezünk velük versenyezni. Továbbra is a sikeres vb-szereplés Peti számára a cél és a 2021-es szezonnal kapcsolatban jelenleg is folynak a tárgyalások. Reméljük, hogy hamarosan pozitív hírekkel szolgálhatunk.”

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a fenti közlemény kiadása után a Racing Team Hungary az MTI megkeresésére közölte, sok sikert kíván Sebestyénnek a jövőre nézve, számukra pedig változatlanul a hazai motorsport és a hazai versenyzők a legfontosabbak.

"Továbbra is célunk, hogy magyar motorossal induljunk az idei Supersport-vb-n, a nevezési díjat ugyanis hiánytalanul befizettük 2021-re, így az indulási jog a miénk. Megkezdtük a tárgyalásokat egy másik magyar versenyzővel, de okulva a közelmúltban történtekből az ő kilétét csak akkor fedjük fel, amikor a szóbeli megállapodást követően az írásbeli szerződés is aláírásra kerül" - nyilatkozta Györfi Alen csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?