Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 7. kedd
Motor

Újonnan alakult magyar csapatban indul Sebestyén Péter a Supersport-vb-n

Idén is szoríthatunk egy honfitársunként a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában, Sebestyén Peti ráadásul egy újonnan alakult, száz százalékban magyar istállót erősít majd.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Kedden hozták nyilvánosságra a Superbike-világbajnokság három kategóriájának előzetes 2021-es nevezési listáit, magyar szempontból pedig a legfontosabb, hogy ezúttal is ott lesz a Supersportban Sebestyén Péter. A neve mellett viszont nem az Oxxo Hungary Yamaha – Team Toth csapatot olvashattuk, hanem egy új csapatnevet a Racing Team Hungary révén, amely egy újonnan alakult, száz százalékban magyar alakulat – igaz, van átfedés a két gárda között.

sebestyen-peti-wsspMint azt Györfi Alen csapatfőnök kedden az MTI-nek elmondta: az istálló létrejötte egy „nagy magyar összefogásnak köszönhető”, a csapatban olyan szakemberek és korábbi versenyzők kaptak helyet, akik már „letettek valamit az asztalra a motorsportban”. A versenyzőként 2007-ben Európa-bajnok Győrfi elárulta, mindenki igyekszik hozzátenni a projekthez az eddig megszerzett tapasztalatait versenyzői, csapatvezetői, menedzseri és mérnöki oldalról is.

A Racing Team Hungary tagja lesz Tóth Imre, aki versenyzőként a 125 és a 250 köbcentiméteres géposztályban is szerepelt a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, csapatvezetőként pedig az elmúlt években a Team Toth alakulatot irányította, amelynek színeiben tavaly még Sebestyén is versenyzett. Tagja még a csapatnak Balogh Róbert, aki a Supersport-vb-n legutóbb dobogós eredményig jutó magyar csapat menedzsere volt, telemetriai adatokért felelős mérnökként pedig Gyutai Adrián, aki számos nemzeti bajnokságban versenyzett, 2015-ben pedig – eddig utolsó magyarként –  indulhatott egy futamon a gyorsaságimotoros-vb Moto3-as kategóriájában. A versenyzőként többszörös magyar bajnok Végh János főszerelőként segíti majd a csapat vb-szereplését.

Sebestyén Peti az előző évhez hasonlóan egy Yamaha R6-ossal r áll majd rajthoz a 29 indulót számláló Supesport-világbajnoki mezőnyében. A 26 éves motoros 2019-ben ebben a kategóriában az összetett 11. helyén zárt, tavaly pedig a koronavírus-járvány által sújtott idényben 13. lett, három futamot az első tíz között zárt.

„Úgy gondoljuk, hogy az idén Peti nagyon jó eredményeket tud majd elérni, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy mind technikai, mind logisztikai szempontból támogassuk abban, hogy a világ élvonalában motorozhasson” – jelentette ki Győrfi Alen. Hozzátette, bíznak Sebestyén tudásában és képességeiben, és remélik, hogy közösen elérik majd a kitűzött célokat. A csapatvezető elmondta, a Yamaha R6-os felkészítése zajlik, a szezon előtti első hivatalos tesztre száz százalékban versenyképes lesz a technika. A Superbike-vb a betétsorozataival együtt a tervek szerint április 24-25-én, a hollandiai Assenben kezdődik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?