DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Dall’Igna válaszolt: „Minden történet véget ér egyszer”

Kemény kritikákat fogalmazott meg néhány napja a Ducatitól távozó Andrea Dovizioso, az általános igazgató szerint azonban nem a médiában kellene kibeszélniük a közös éveket.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Néhány napja a Gazzetta dello Sportnak adott egy igencsak szókimondó interjút Andrea Dovizioso, aki többek között arról beszélt, hogy a Ducati általános igazgatója, Gigi Dall’Igna egy személyben hoz döntéseket a versenyzői igazolásokról. Vele viszont már 2017 óta nem tudott nyugodt hangnemben beszélni, egy 2019-es technikai megbeszélésnek indult meetingben pedig végleg megromlott a viszonyuk (ezt az értekezletet egyébként korábban maga Dall’Igna is szóba hozta).

dalligna-ducati-motogp-1



Ennek ellenére Dovizioso szerint nem volt világosan kommunikálva a csapaton belüli helyzete – igaz, szerződésajánlatot sem kapott a 2021-es hosszabbításról. Emiatt az olasz maga jelentette be augusztus közepén, hogy távozik a bolognaiakról, később pedig az is kiderült, hogy mivel máshol sem talált magának ülést, a tesztversenyzői lehetőséget pedig ő maga utasította vissza, teljes egészében kihagyja az idei szezont.

A SkySports.it most Dall’Ignával készített interjút, amelyben természetesen kikérték a szakember véleményét Dovizioso szavairól is: „Megvizsgáltuk Dovizioso interjúját. Ez egy nagyon hosszú kapcsolat volt versenyző és csapat között, a leghosszabb a Ducati történetében, de nem hiszem, hogy a média a megfelelő hely arra, hogy erről beszéljünk. Mindkét fél mindent beleadott, hogy a lehető legjobb eredményeket szerezzük. A történetek még a profik között is véget érnek egyszer.”

„Sajnálom, amikor egy versenyző ilyen kritikával áll elő. Rengeteg közreműködőt kell menedzselnem egy ilyen döntés meghozatalához. Andrea is egy fontos közreműködő volt, de minden történetnek vége szakad egyszer” – fogalmazott Dall’Igna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: