DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Nem helyettesíti Briviót a Suzuki

Sajtóhírek szerint a „kékek” nem neveznek ki konkrét csapatmenedzsert a várhatóan az F1-be távozó Davide Brivio helyére, inkább a vezetés többi tagja között osztják majd el a feladatokat.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Mi is beszámoltunk róla a múlt héten, hogy váratlanul távozik a Suzuki éléről Davide Brivio csapatmenedzser, aki várhatóan a Formula-1-ben, egész pontosan a Renault-ból Alpine-ná alakuló gárdánál kap majd szerepet (igaz, ez utóbbit egyelőre nem erősítették meg). A Suzuki „sokkolónak” nevezte Brivio döntését, s azonnal elindult a találgatás arról, ki veheti át a helyét.

brivio-motogp-suzuki-dppi



A felmerülő nevek között volt többek között Livio Suppo, aki korábban a Ducatinál és a Repsol Hondánál is töltött be hasonló szerepkört sikerrel, de bekerült a kalapba például korábbi legendás versenyzőjük, Kevin Schwantz neve is.

Az Autosport.com viszont úgy értesült, a Suzuki egyelőre nem készül senkit csapatmenedzsernek kinevezni, legalábbis rövid távon, helyette inkább a jelenlegi szervezetüket strukturálják át némileg, így a felsővezetés tagjai között oszlik majd meg a felelősség.

Az idézett szaklap szerint elsősorban Shinichi Sahara projektvezető és Ken Kawauchi technikai igazgató között oszlanak majd meg a főbb teendők, amelyeket eddig Brivio látott el csapatvezetőként. A „kékek” célja ezzel biztosítani a folytonosságot, elvégre tavaly a csapatok és Joan Mir révén a versenyzők között is világbajnokságot nyertek a MotoGP-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: