DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Motor

Idén már vb-címért menne a KTM

Az osztrák gyártó elnök-vezérigazgatója, Stefan Pierer szerint 2021-ben akár már a legnagyobb célt is kitűzhetik maguk elé a tavaly egyaránt futamot nyerő Miguel Oliveira, Brad Binder párossal.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

A 2020-as MotoGP-idény egyik pozitív meglepetése volt a KTM szereplése: míg korábban csak egyetlen esős dobogóval rendelkeztek, tavaly három győzelmet is szereztek – egyet az újonc Brad Binder, kettőt a Tech3-t erősítő Miguel Oliveira révén –, míg Pol Espargaro konstans és erős teljesítménye révén a vb-tabella ötödik helyén zárt, a gyári alakulat pedig bronzérmes lett a csapatok értékelésében.

binder-ktm-motogp-redbull-1



Espargaro idén már a Repsolnál fog versenyezni, így Binder mellé Oliveira érkezik, míg a Tech3-nél Iker Lecuona új társa a Ducatitól átigazoló Danilo Petrucci lesz. Stefan Pierer, a KTM elnök-vezérigazgatója ettől a felállástól, mindenekelőtt természetesen a gyári alakulat duójától még a tavalyinál is komolyabb eredményekre számít, így szerinte a vb-cím sem lehet már elérhetetlen számukra:

„2020-ban túlszárnyaltuk a céljainkat” – nyilatkozta Pierer a SpeedWeek.com hasábjain. „Most már olyan technikai alapunk van, amely többféle stílusú versenyző számára teszi elérhetővé a győzelmet, ráadásul első alkalommal az újoncok számára is jobb lehetőségeket kínál, ahogy azt Brad Binder és Iker Lecuona megmutatta. A következő évre az a célunk, hogy a vb-címért harcoljunk – és meg is nyerjük, ha lehetséges.”

Hasonlóan vélekedik a KTM igazgatósági tagja, Hubert Trunkenpolz is, aki szintén bízik a fiatalokban, akik koruk ellenére is tapasztaltnak számítanak már: „Oliveira és Binder már elég régóta itt vannak a bajnokságban. Ha meg akarjuk nyerni a MotoGP világbajnokságot, akkor ennek hamarosan meg kell történnie, különben sosem fog sikerülni. Van néhány fiatal jelenleg, akik egyáltalán nem tekinthetők ártalmatlannak, mint például Morbidelli, Quartararo, Rins és Mir. Ők mind nagyon gyorsak. És igen, tény, hogy a Suzuki a mérce.”

„Viszont függetlenül attól, melyik bajnokságban szerepelünk, egy ponton meg akarjuk nyerni azt. Ugyanez igaz a MotoGP-re is. Nem mondanám, hogy a következő évben egyáltalán nem lesz esélyünk a vb-harcra, tényleg jó úton járunk a motorunkkal. Meglátjuk, mi lesz, miután a kapitányunk, Pol Espargaro elhagyja a fedélzetet. Második is lehetett volna a bajnokságban, ha nincs a brnói és a spielbergi esése… De ha a két fiatal srácunk, Oliveira és Binder jó formában lesz, el tudom képzelni, hogy harcba szállhatnak a vb-győzelemért. Pit Beirer pedig az új szerzeményünktől, Danilo Petruccitól is sokat vár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: