DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Harmadszor is megműtötték Marquezt, féléves kihagyás várhat rá

Beigazolódtak a sajtóértesülések: csütörtökön harmadik alkalommal is megoperálták a nyolcszoros világbajnok motorost, a kezelés után pedig akár hat hónapos rehabilitációra is szükség lehet.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Marc Marquez még a júliusi Spanyol Nagydíjon esett hatalmasat és törte el a jobb felkarcsontját, amely után kétszer is meg kellett műteni – másodszor azért, mert a túlerőltetés miatt megsérült a karjába helyezett titánlemez. Eleinte 2-3 hónapos gyógyulási időről beszélt a Repsol Honda, a spanyol azonban egészen a szezon végéig nem tudott visszatérni a MotoGP-be, a rehabilitáció ugyanis nem haladt a várakozásoknak megfelelően.

marquez-repsol-2020



Néhány hete már felröppent a hír, hogy egy harmadik beavatkozásra is szüksége lehet Marqueznek, s erre végül csütörtökön sor is került: a Repsol Honda megerősítette, hogy a madridi Hospital Ruber Internationalban hajtották végre a nyolcórás, komplikációktól mentes operációt. A műtétet egy új stáb végezte, ami megerősíti azt, hogy Marquezék elégedetlenek voltak az első beavatkozást végző Dr. Xavier Mir munkájával. Ezúttal kicserélték a karjában a korábbi lemezt, s mivel a korábbi híreszteléseknek megfelelően álízület alakult ki a motoros karjában, csontátültetésre is sor került: a csípőcsontjából helyeztek át vörösvértestben gazdag csontrészt.

Bár a Honda közleménye nem ejt szót rehabilitációs időről, mivel a műtét tulajdonképpen azt tartalmazta, amit korábban is jósoltak, a várakozások szerint nagyjából további hat hónapnyi kényszerszünet várhat Marquezre, ami azt jelentené, hogy a nyolcszoros világbajnok a 2021-es évad első futamairól is lemarad. Márpedig ez esetben nem kizárt, hogy a HRC a jövő évet kihagyó Andrea Doviziosóhoz fordulna helyettesítés céljából – persze valószínűleg mindez attól függ, hogyan halad majd Marquez felépülése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: