DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

December elejéig dönt a harmadik műtétről Marquez

Sajtóhírek szerint a nyolcszoros világbajnok motoros egy héten belül mérlegeli a lehetőségeket – ha ismét operálni kell, arra a 2021-es idényének első szakasza is minden bizonnyal rámegy.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Marc Marquez még július közepén, a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon szenvedett jobb felkarcsonttörést, amely után kétszer is megműtötték a spanyolt: másodszor azt követően, hogy a korai megterheléstől – alig néhány nappal a balesete után már ismét versenyezni próbált – eltört a behelyezett titánlemez. A nyolcszoros világbajnok a második beavatkozást a teljes 2020-as idényt kénytelen volt kihagyni, és hivatalos tájékoztatás továbbra sincs arról, pontosan milyen állapotban van a karja.

marquez-motogp-2020



Sajtóhírek viszont vannak, s egyre hangosabbak azok a pletykák, melyek szerint egy harmadik operáció is várhat Marquezre. Úgy hírlik ugyanis, hogy a többszöri műtét miatt legyengült a csont szerkezete, így az nem gyógyul megfelelően, s emiatt akár csontátültetésre is szüksége lehet a Repsol Honda versenyzőjének.

Az El Pais lap konkrétan úgy tudja, hogy Marquez december 1-jét jelölte meg határidőnek azzal kapcsolatban, hogy addig dönt arról, hogy egy harmadik műtétnek is alá kell-e vetnie magát vagy sem. Addig mérlegelik a kilátásokat és az esélyeket, mindenesetre ha szükség lesz az operációra, az további hat hónapos rehabilitációt igényelhet – ami azt jelenti, hogy a spanyol motoros a 2021-es évad első futamait is kénytelen lenne kihagyni.

A legendás MotoGP-orvos, Dr. Claudio Costa egyébként nemrég úgy fogalmazott, hogy ha valóban az a helyzet, amelyet a sajtó tudni vél, akkor minél hamarabb sort kellene keríteni a harmadik műtétre. Mindeközben úgy hírlik, a Honda stábja akár perelheti is az első beavatkozást végző Dr. Xavier Mirt, mivel érzésük szerint a műtét nem hozta meg a várt eredményt. Persze ezek mind csak félinformációk, de ahogy közeledik majd a 2021-es szezon, vélhetően úgy lesz kénytelen a csapat is bővebb tájékoztatást adni Marquez karjának állapotáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: