DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

A tesztek után dől el, kié lesz a második Aprilia

Egy nappal a portimaói idényzáró után a FIM közzétette a 2021-es nevezési listákat, amelyen a MotoGP egyetlen szabad ülésénél Lorenzo Savadori neve szerepel, de ez még nem tekinthető véglegesnek.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Épp csak véget ért a gyorsaságimotoros-vb 2020-as kiírása, máris közzétették a jövő évi nevezési listákat. A MotoGP esetén egyetlen kérdőjel volt a Portugál GP-t megelőzően is, nevezetesen az, hogy ki lesz Aleix Espargaro társa a Gresini Apriliánál. A listán az utóbbi három futamot a noalei gyártó színeiben teljesítő Lorenzo Savadori neve szerepel, de a közlemény is kihangsúlyozza, hogy ez csak előzetes rajtlista, így ez még nem tekinthető sem végleges, sem hivatalos bejelentésnek az olaszok részéről.

savadori-motogp-aprilia-dppi



Az Aprilia ülésével egyébként már egy egész sornyi versenyzőt szóba hoztak az utóbbi hetekben, kezdve Jorge Lorenzótól Marco Bezzecchin és Chaz Daviesen át egészen Joe Robertsig. Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, hogy utóbbi, azaz a Moto2-ben szereplő amerikai lehet a befutó, ám a helyszínen tartózkodó újságírók tudósítása szerint az utolsó utáni pillanatban mégis meghiúsult Roberts szerződtetése. Így viszont továbbra is várnunk kell arra, ki lesz a befutó.

FRISSÍTÉS: Az Aprilia azóta közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy Espargaro mellett marad Savadori és Bradley Smith is a kötelékeikben, ám azt, hogy a két tesztelő közül ki lesz a spanyol csapattársa, s ki marad tesztmotoros, csak a téli tesztprogram végén döntik el. Massimo Rivola csapatfőnök azt is elárulta, hogy három fiatal tehetségnek is ajánlatot tettek, akik azonban még nem éreztek késznek magukat, ráadásul aláírt szerződéssel is rendelkeztek más csapatnál, így maradtak végül a jelenlegi triónál.

Visszatérve még a nevezési listára: azon három újonc is szerepel, közülük Enea Bastianini és Jorge Martin is kénytelen rajtszámot váltani, mivel az eddig használt számukat már másik királykategóriás motoros birtokolja. Így a friss Moto2-es világbajnok olasz jövőre 33-as helyett 23-assal, míg a spanyol 88-as helyett 89-essel fog versenyezni (Luca Marini maradhat a 10-esnél). A MotoGP-világbajnok Joan Mir a jelek szerint nem ragasztja fel az #1-est, hanem megtartja a #36-ost.

A MotoGP előzetes 2021-es nevezési listája:

motogp-nevlista

A rend kedvéért pedig álljon itt a Moto2 és a Moto3 előzetes nevezési listája is. A középső géposztályban összesen nyolc újonc lesz, közülük hatan a Moto3-ból érkeznek (köztük az újdonsült vb-első, Albert Arenas), ahol pedig jelen állás szerint öten ejtik majd meg jövőre a világbajnoki debütálásukat.

A Moto2 előzetes 2021-es nevezési listája:

moto2-nevlista

A Moto3 előzetes 2021-es nevezési listája:

moto3-nevlista

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: