DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Csak két-három hónap múlva térhet vissza Marquez

A Honda bejelentette, hogy jelen pillanatban csak a felépülésre koncentrálnak, így nem jelöltek meg visszatérési időpontot a spanyolnak, akinek ezzel végleg szertefoszlottak a címvédési reményei.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Marc Marquez még a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon elszenvedett bukása során törte el a jobb felkarját, s bár a néhány nappal későbbi második jerezi versenyen megkísérelt visszatérni, ezt végül nem tette meg, ráadásul a terhelés miatt a titánlemez is megsérült a karjában, így újfent meg kellett műteni a spanyolt, aki így további hetekre kidőlt.

marquez-insta-rehab-1



Sőt, mint az a Repsol Honda mostani közleményéből kiderül, ezek a hetek valójában hónapok: noha a pletykák a szeptember közepi misanói visszatérést valószínűsítették, a HRC most úgy fogalmazott, hogy „két-három hónapra” számítanak, amíg Marquez teljesen felépül. Márpedig nem siettetik a nyolcszoros világbajnok visszatérését, csak akkor fog újra motorra ülni, ha százszázalékos állapotban lesz, így most már gyakorlatilag biztosan kijelentheti, hogy a 27 éves versenyző nem véd címet 2020-ban.

Alberto Puig, a Repsol Honda csapatmenedzsere így kommentálta a híreket: „Rengeteget beszéltek Marc visszatéréséről és különböző határidőkről, de a második műtétet követő első naptól kezdve azt mondjuk, hogy az egyetlen opció az, hogy százszázalékosan felépül. Semmit nem akarunk siettetni. Amint Marc olyan helyzetben lesz, hogy visszatérhet és a tőle megszokott színvonalon teljesíthet, akkor gondolkodunk majd a következő célkitűzésen.”

Mivel a koronavírus-járvány miatt rövidebb és sűrűbb a versenynaptár – jelenleg az ötödik nagydíjhétvége zajlik a tizennégyből Spielbergben –, Marquez vélhetően csak a szezon legvégén állhat ismét rajthoz, de még az sem kizárt, hogy a 2020-as évad során már nem is láthatjuk versenyezni a címvédőt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: