DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Dovizioso kórházban egy motoros bukás után

Egy olaszországi motokrosszversenyen történt balesete után kórházba szállították a gyári Ducati versenyzőjét, aki kulcscsonttörést szenvedett mindössze három héttel a MotoGP szezonnyitója előtt.

Egy sérülés persze sohasem jöhet jókor, ám Andrea Dovizioso a legbalszerencsésebb időszakban kerülhet partvonalra, hiszen a technikai sportok éppen éledezni készülnek a világjárvány miatti leállást követően, a MotoGP pedig hátom hét múlva, Jerezben startol a Spanyol Nagydíjjal. 

EbcOBRKXYAEWP1f



Az elmúlt három szezon világbajnoki második helyezettje is alighanem a formában maradás érdekében ült krosszmotorra és vett részt Emilia Romagna regionális bajnokságának faenzai versenyén, ahol a baleset történt.  

A The Race olasz forrásokra hivatkozva írja, hogy a 34 éves versenyző egy ugratást követően, rosszul landolva veszítette el az uralmát a motorja felett, lerepült róla, és a bal vállára esett. Jelenleg a Forliban található kórházban ápolják, az idézett forrás pedig úgy tudja, Dovizioso kulcscsontján repedés vagy törés keletkezett. Bár a sérülés pontos mértéke még nem ismert, elképzelhető, hogy heteket vehet igénybe, amíg újra motorra ülhet, így pedig a szezonkezdete is veszélybe kerülhet. A tény pedig, hogy egy MotoGP-n kívüli, kedvtelésnek szánt eseményen szenvedett balesetet, aligha javítja az esélyeit a Ducatival folyó, hosszadalmas szerződéshosszabbítási tárgyalásokban sem.

FRISSÍTÉS: Több forrás is megerősítette Dovizioso kulcscsonttörését, amit vasárnap este műtenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: