DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo: Ha hívnak, átgondolom

Bár a spanyol tagadta, hogy tárgyalna a Ducatival a visszatérésről, nem zárta ki, hogy később ez meg fog történni. Továbbra is képesnek érzi magát a győzelemre – de csak két konkrét motorral.

Egyre sűrűbben hallani arról, hogy Jorge Lorenzo visszatérhet a MotoGP mezőnyébe 2021-ben: újabban korábbi csapatával, a Ducatival hozták szóba, ahol összesen két évig versenyzett, ám mire ráérzett a Desmosedicire, pont eldöntötte a csapat, hogy nem hosszabbítanak vele. Most azonban a pletykák szerint újra összeállhat a vörösökkel a spanyol, köszönhetően annak, hogy már hetek óta húzódnak a tárgyalások Andrea Doviziosóval, akivel elsősorban az anyagi részletekben nem tudnak megállapodni, így egyelőre kiadó a Jack Miller melletti gyári ülés.

lorenzo-ducati-dppi



Amikor a minap Lorenzóval videós interjút készített a MotoGP.com weboldal, természetesen nem lehetett elkerülni a ducatis pletykákat, az ötszörös világbajnok azonban tagadta, hogy folynának az egyeztetések a bolognaiakkal – igaz, azt nem zárta ki, hogy a későbbiekben viszont sor kerülhet rájuk:

„Ez nem igaz” – mondta a tárgyalásról szóló pletykákról. „Az tény, hogy például remek a kapcsolatom Gigivel [Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója – a szerk.] azokból az időkből, amikor együtt dolgoztunk a 125 köbcentis kategóriában. Nagyon hiszünk a másikban versenyzőként és mérnökként, és igen emberi a kapcsolatunk. Fel is hívott a születésnapomon, beszéltünk az életünkről és a családunkról, de semmi szakmai dologról.”

„Egyelőre nagyon boldog vagyok, élvezem, hogy sok olyan dolgot csinálhatok, amelyre profi versenyzőként nem volt alkalmam. De nem mondhatom azt, hogy nem hiányzik a győzelem érzése és a csapattal való ünneplés. Ezért ha jön lehetőség vagy hívás, hogy megpróbálhatok újra bajnokságot nyerni, akkor azt meghallgatom és átgondolom. Mivel engem a győzelem érzése motivál. Ha lesz erre lehetőségem, meg fogom nézni, mert hiszem, hogy 33 évesen, a megfelelő eszközökkel még képes lennék bajnokságot nyerni. Egyelőre nem érkezett ilyen hívás, szóval átgondolni sincs mit, de ha megtörténik, akkor meghallgatom őket.”

Lorenzo hozzátette: pillanatnyilag két opciót lát arra, hogy valóban vb-esélyesként visszatérhessen a mezőnybe, ez pedig a Yamaha és a Ducati. Csakhogy a Yamahánál, ahol jelenleg tesztmotorosként tevékenykedik, várhatóan mind a négy motornak lesz gazdája (a Petronas SRT-nél szinte biztos Valentino Rossi érkezése és Franco Morbidelli hosszabbítása), így reális alternatívaként valóban csak a Ducati jöhetne szóba. A versenyző ugyanakkor leszögezte: akkor is boldog lesz az életével, ha nem fog már többet versenyezni a MotoGP-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: