DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Rins: Marquez riválisként tekint rám

A Suzuki spanyolja szerint a tavalyi brnói incidensük óta egyértelműen ellenfélként kezeli őt a nyolcszoros világbajnok: kölcsönösen idegesíti őket, ha a másik előttük végez egy versenyen.

Az utóbbi években egyértelműen Marc Marquez uralja a MotoGP-t, de versenyről versenyre feltűnnek kihívók: vívott már komoly csatákat anno Jorge Lorenzóval és Valentino Rossival, mostanság pedig Andrea Dovizioso, Maverick Vinales, Fabio Quartararo vagy épp Alex Rins igyekszik borsot törni a repsolos orra alá.

marquez-rins-motogp



Utóbbi spanyollal azonban mintha más lenne a viszonya, mint a többi ellenfelével: emlékezetes a tavalyi brnói kvalifikáción történt incidensük, amikor többször is oda-vissza előzték egymást, a koccanástól sem megriadva, sőt még a bokszbejáratnál is összeértek. Ekkor Rins tiszteletlennek nevezte hondás honfitársát, néhány héttel később pedig a suzukis az utolsó métereken csente el a győzelmet Marqueztől Silverstone-ban, ami szerinte annyira felbosszantotta a repsolost, hogy annak volt köszönhető, hogy a következő öt futamot zsinórban megnyerte.

Rins most a MotoGP.com honlapnak nyilatkozva elevenítette fel a csehországi történéseket és annak konklúzióit: „Marc nagyon jó ezekben a mentális trükkökben, sokat játszadozik a többi versenyzővel. Például tavaly Brnóban éppen gyorskörön voltam, ő hátranézett rám, és kicsit lehúzódott az ívről, de nem nagyon. Én a száraz íven haladtam, és hozzáértem. Elszállt a köridőm, de tovább nyomtam. Aztán az utolsó sikánban keményen megelőzött, nagyon közel volt hozzám, nem sokon múlt a bukásunk, aztán pedig behajtott a bokszba. Attól a pillanattól éreztem, hogy Marc riválisként kezel.”

„Marcot kell legyőznie mindenkinek, és nagyon komoly vele a rivalizálás. 2019-ben ez még inkább igaz volt, mert sokszor találkoztunk a pályán. Egyértelmű, valahányszor éppen előttem végez, kicsit mérges vagyok, mert le akarom győzni őt. De ez igaz rá is: emlékszem, amikor Silverstone-ban legyőztem, nagyon-nagyon ideges volt” – vélekedett Rins, majd hozzátette: „De ennek örülök, mert ez azt jelenti, hogy jó munkát végzek. Marc hihetetlen motoros, rengeteg futamot és bajnokságot nyer, és ha riválisként tekint rám, az azt jelenti, hogy kész vagyok felvenni vele a harcot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: