DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Agostini: Marquez bármilyen motorral nyerne

A 15-szörös világbajnok legenda szerint a spanyolnak semmi szüksége csapatot és márkát váltania ahhoz, hogy megmutassa, hogy ő a legjobb, hiszen Hondával is csak ő tud győzni.

Az utóbbi évek egyértelműen Marc Marquez egyeduralmáról szólnak a MotoGP-ben: hol kisebb, hol nagyobb fölénnyel, de 2016 óta rendre ő húzza be a világbajnoki címeket, ráadásul immár a királykategóriában hatszoros, összességében pedig nyolcszoros vb-győztesnek mondhatja magát. Ugyanakkor sokszor a szemére vetik, hogy csak egyetlen gyártó, a Honda színeiben tud nyerni, míg más klasszisok – mint például a Hondával és a Yamahával is csúcsra jutó Valentino Rossi – több márkával is bizonyítottak, ráadásul a spanyol egészen 2024-ig hosszabbított a HRC-vel, így ez a közeljövőben nem is fog változni.

marquez-repsol-teszt-2020-1



A gyorsaságimotoros-világbajnokság legeredményesebb versenyzője, Giacomo Agostini ugyanakkor úgy véli, Marqueznek már nem kell mit bizonyítania, hiszen a Honda is eleve csak miatta nyer: elég csak a tavalyi idényre gondolni, amikor Jorge Lorenzo lebőgött a másik Repsolon, és csak az LCR-nél szereplő Cal Crutchlow végzett még dobogós helyen egy RC213V nyergében Marquezen kívül.

„Nem gondolom, hogy Marcnak – ahogy sokan vélekednek – motort kellene váltania vagy másik gyártóhoz igazolnia, hogy megmutassa a valódi értékét” – nyilatkozta a 15-szörös világbajnok Agostini a GPOne.com olasz szaklapnak. „Tudjuk, hogy az óriási, és azt meg is mutatja a pályán. Mindannyian tudjuk, hogy ő a legjobb, és mindannyian tudjuk, hogy bármely más motoron is nyerne. Senki sem mondhatja, noha többször hallottam már ezt, hogy Marc azért nyer, mert Hondán ül. Ez nem így van, azt nem is említve, hogy nem a Honda nyer, hanem Marcnak köszönhetően nyer csak. És ezért gondolom azt, hogy mindenki tudja, hogy más motorral is győzne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: