DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Agostini Lorenzónak: Fáj az igazság

Komoly szócsatába keveredett egymással a 15-szörös világbajnok legenda és a tavaly visszavonult spanyol: a veterán olasz szerint Lorenzo nemcsak a Hondánál, hanem előtte a Ducatinál is felsült.

Érdekes szópárbaj alakult ki az utóbbi napokban Jorge Lorenzo és Giacomo Agostini között. Történt ugyanis, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság legsikeresebb versenyzője a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában úgy fogalmazott – egyébként többek korábbi véleményével megegyezően –, hogy a spanyol nem a sérülésektől való félelem miatt vonult vissza tavaly, hanem mert nem tudott versenyképes lenni előbb a Ducatival, majd a Hondával sem. „Kétszer is megbukott, nem hozta az eredményeket. A motor is számít, de sok dolog fejben dől el” – nyilatkozta Agostini.

lorenzo-agostini-dppi



Ezt persze Lorenzo nem hagyta szó nélkül, főleg amiatt akadt ki, hogy kudarcnak nevezte az olasz a ducatis kirándulását is, amely során másfél év ínséges időszak után azért több versenyt is megnyert. „Tartozom ennek az embernek pénzzel vagy mi van? Azt mondja, kudarcot vallottam a Ducatinál… Gyerünk már! Milyen könnyen beszél valaki, aki 50 éve nem motorozott!”

A csörtébe amúgy még Lorenzo apja is beszállt, rámutatva, hogy fia például igen bátor döntést hozott, amikor kilenc év után elhagyta a Yamahát a Ducati kedvéért, és erős napjain még Marc Marquezzel is fel tudta venni a versenyt. Mindenesetre Agostini a minap a DAZN által készített interjúban is kitartott állításai mellett:

„Fáj az igazság. Senkinek sem kell a talpát nyalnom, és ahogy dicsérni szoktam a nagyszerű teljesítményei után Lorenzót, úgy azt érzem, kritizálhatom is, ha valamikor elbukik. Mindig is kedveltem Jorgét, ahogy nyert, ahogy motorozott és ahogy a versenyeket menedzselte. Mindig nagyon pozitívan nyilatkoztam róla, ami ahhoz is vezetett, hogy a Yamaha bokszában csúnyán néztek rám azok, akik Valentino oldalán dolgoztak. És sajnálattal mondom ezt, de sajnos Lorenzo nem teljesítette azt a Ducatinál, amit vártunk tőle.”

A 15-szörös világbajnok legenda azt azért elismeri, hogy a ducatis kiruccanás csak részben volt bukás: „Ha egy nagyszerű menedzsert igazol le egy cég, amely óriási összegeket fizet neki, akkor bizonyos eredményeket is elvárnak tőle. A Ducati viszont elengedte őt, és végeredményben ez számít. Egy nagyszerű bajnokról beszélünk, akinek egy vagyont fizettek, de hány versenyt is nyert két év alatt? Hármat, ami elég kevés. Lehet, hogy nem volt százszázalékosan bukás, csak 70 százalékosan, de attól még bukás volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: