DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Koronavírus: Le Mans-t is elhalasztja a MotoGP

Aligha meglepő a FIM és a Dorna bejelentése, miszerint az eredetileg május közepére kiírt Francia Nagydíjat sem tudják az eredeti időpontjában megrendezni – új naptár viszont továbbra sincs.

Újabb versenyáldozatot szedett a koronavírus-járvány a gyorsaságimotoros-világbajnokságon: a FIM és a Dorna csütörtökön bejelentette, hogy a május 17-re kiírt Francia Nagydíjat is kénytelen elhalasztani. Ez már összességében a hatodik forduló, amelyet kompromittál a járvány: Katarban ugyan még a Moto2 és a Moto3 versenyezni tudott, azóta viszont sorban el kellett tolni Buriramot, Austint, Termast, Jerezt és most Le Mans-t is.

motogp-lemans



Jelen állás szerint május utolsó hétvégéjén, Mugellóban kerülhetne sor a királykategória idei első futamára, viszont látva, hogy Európában továbbra is Olaszországban az egyik legrosszabb a helyzet, szinte kizárt az ottani nagydíj megrendezése, és hasonló sorsra juthat az egy héttel későbbi barcelonai Katalán Nagydíj is.

A Dorna amúgy már a Spanyol Nagydíj halasztása alkalmával sem adott ki új versenynaptárt, ellentétben a korábbi esetekkel, és most sem tettek közzé frissített menetrendet: a közlemény szerint ennek az az oka, hogy csak akkor tudják majd újragondolni az időpontokat, ha már legalább az látszani fog, hogy mikortól lehet versenyeket rendezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: