DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Dovizioso még nem döntött a jövőjéről

A szezon végén sokakhoz hasonlóan lejár a szerződése, de még nem tudja, hogy egyáltalán marad-e a MotoGP-ben – viszont ha nem, arra az esetre már több terve is van a ducatis olasznak.

A még a téli tesztidőszakban hosszabbító Maverick Vinalest és Marc Marquezt, valamint a Yamaha gyári csapatához átigazoló Fabio Quartararót leszámítva a többi élmotorosnak egyelőre nincs szerződése a 2021-es idényre a MotoGP-ben. Értelemszerűen ez Andrea Doviziosóra is, akivel kapcsolatban ráadásul több helyütt is felmerült már, hogy esetleg az idei szezon végén szögre akaszthatja a bukósisakját. Az olasz néhány napja töltötte be 34. életévét, a Ducatin belül pedig többen is – mindenekelőtt Jack Miller és Johann Zarco – ácsingóznak a gyári ülésre.

dovizioso-ducati-katar-teszt-1



Az előző három évad vb-ezüstérmese ugyanakkor egyelőre még nem tudja, mit hoz majd a 2021-es idény: „Még nincsenek kiforrott terveim a jövővel kapcsolatban, számos tényezőtől függ majd” – mondta el a Sky Sports 24-nek a motoros, akinek ugyanakkor vannak a MotoGP-n túli tervei is, ahogy azt is tudja, hova nem fog biztosan igazolni:

„A Superbike nincs terítéken. Nem tudom, meddig fogok még versenyezni a MotoGP-ben, hiszen még nincs szerződésem a következő évre, de ebben a világbajnoki paddockban nőttem fel, szóval ahhoz szoktam hozzá, hogy prototípusokkal versenyzem. A Superbike-vb is remek bajnokság, de más. Ha jó helyzetben vagy a MotoGP-ben és a vb-címért harcolsz, akkor nehéz arra gondolni, hogy abba az irányba menjek el. Többféle projekt is jár a fejemben, de inkább a motokrossz irányába mennék, mert pillanatnyilag nem versenyezhetek abban a szakágban.”

Dovizioso ezen kívül az autóversenyzést sem vetné meg: „Szeretném kipróbálni magam négy keréken is. Vannak olyan autók, amelyek ugyanolyan adrenalinlöketet adnak, mint a motorok, mint például a rali vagy a ralikrossz. Tavaly pedig rajthoz álltam a DTM-ben Misanóban, ami kemény volt, de jól éreztem magam.”

A rutinos olasz elárulta: meglepte, hogy Marquez nem két, hanem négy évvel hosszabbított a Repsol Hondával. „Nem számítottam rá, sőt igazából más volt az elképzelésem. Azt hittem, elfogadja a kihívást, amit egy másik motor jelentene. Nagyon furcsa döntés ez, valami bizonyára van a színfalak mögött, amiről nem tudunk” – vélekedett Dovizioso. A ducatis hozzátette: a majd valamikor elkezdődő 2020-as szezon során is bizonyára Marquez lesz a favorit, de látva a Yamaha és a Suzuki erősödését, az idei küzdelem még kiélezettebb lehet, mint az előző évek során, és reméli, hogy ebbe ő és a Ducati is bele tud majd szólni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: