DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Motor

Marquez 2024-ig hosszabbított a Hondával

A HRC csütörtökön bejelentette, hogy újabb négyéves (!) szerződést kötöttek a MotoGP regnáló világbajnokával, így 2024 végéig az ő színeikben fog versenyezni Marc Marquez.

Néhány hete a Yamaha nyitotta a sort 2021-es versenyzői gyári bejelentésével, és úgy látszik, a Honda sem akar lemaradni tőlük: a két téli teszt között ugyanis közleményben erősítették meg, hogy Marc Marquez a 2020-as idény után is náluk marad. Csakhogy Maverick Vinalesszel és Fabio Quartararóval ellentétben nem kettő, hanem négy (!) évre írt alá a nyolcszoros világbajnok, így 2024 végéig biztosan a HRC gyári alakulatának színeiben húzza majd a gázt a spanyol. Ezzel a japánok elejét vették bármiféle találgatásnak azzal kapcsolatban, hogy Marquez a közép távú jövőben – a 2021-es hosszabbítása eddig is biztosra vehető volt – egy rivális gyártóhoz igazolhat.

marquez-szerzodes2020



Yoshishige Nomura, a HRC elnöke így nyilatkozott a négyéves hosszabbítás kapcsán: „Örömmel jelentjük be, hogy a mostani szezon vége után Marc további négy évig a Honda családjának kötelékeiben marad. Néhány hónapja kezdtük el az egyeztetéseket, mivel mindkét fél közösen akarta folytatni és tovább akart nyerni. Marc 2013-ban kezdte a karrierjét a királykategóriában, és azóta az utóbbi hét idényből hatban mi nyertük meg vele a világbajnokságot. Egy különleges bajnokként egy különleges szerződés dukál neki. Rendkívül bízom ebben a kapcsolatban, és minden érintettnek további sikereket kívánok.”

Maga Marquez a következőket mondta el: „Roppant büszkén jelentem be, hogy szerződést hosszabbítottam a következő négy évre a HRC-vel. A Honda adott nekem lehetőséget arra, hogy 2013-ban gyári motoron érkezzem meg a MotoGP-be. Az első évtől kezdve rengeteg sikert értünk el közösen, és nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Honda család részese maradhatok. A HRC önbizalmat adott, hogy folytassuk az együttműködésünket a közös céljaink elérése és a sikertörténetünk folytatása érdekében” – fogalmazott a címvédő, aki idén új csapattársat kap öccse, a Moto2-ből világbajnokként érkező újonc, Alex Marquez személyében a Repsol Hondánál (ez szintén szerepet játszhatott a 27 éves versenyző maradásában).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: