DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Várható volt: Jerezt is elhalasztotta a MotoGP

Újabb futamot, a május elejére kíirt Spanyol Nagydíjat fújt le a gyorsaságimotoros-világbajnokság. Új dátum egyelőre nincs, de a Le Mans-i és a mugellói fordulók is veszélyben.

Az elmúlt napok és hetek fejleményei után, miszerint Spanyolországban lassan már Olaszországnál is rosszabb a koronavírus-helyzet, aligha okozott meglepetést a Dorna és a FIM mai bejelentése a Spanyol Nagydíj halasztásáról. A korábbi törlések és halasztások révén a jerezi forduló lehetett volna a MotoGP-kategória számára az idénynyitó május első hétvégéjén, így viszont immár biztossá vált, hogy leghamarabb azon hónap közepén, Le Mans-ban kezdődhet el a 2020-as szezon Marc Marquezék számára.

motogp-jerez-1



A korábban eltolt burirami, austini és termasi versenyek esetén rendre bejelentették azt is, hova illesztették be későbbre a naptárban az adott viadalt, most azonban egyelőre nem jelöltek meg új időpontot: vélhetően a Dorna is rájött, hogy az F1-hez hasonlóan érdemesebb kivárni a járvány lecsengését és utána kialakítani egy teljesen új versenynaptárat.

Jelen állás szerint tehát a Francia Nagydíj lehetne az első futam (illetve a Katarban már versenyző Moto2-esek és Moto3-asok számára a második), de értelemszerűen az a verseny és főként a május végi mugellói Olasz Nagydíj is veszélyben van a koronavírus miatt, sőt még a június 7-i Katalán Nagydíj sincs biztonságban. Reálisan vélhetően csak június közepén, a Sachsenringen indulhat el az évad – hacsak nem lesznek további változtatások. Mindenesetre addig is be kell érnünk virtuális versenyekkel: most vasárnap összesen tíz MotoGP-s sztár méri össze a tudását online a mugellói pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: