DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Új csatornára költözik a MotoGP, jön az IndyCar

Idén már nem a Spíler közvetíti Magyarországon a MotoGP futamait, hanem hamarosan egy újabb sportcsatorna jön létre erre a célra – ráadásul egy a magyar repertoárból pár éve már hiányzó sorozatot is visszahoz.

ESC9aW_XsAIMvEU



Gyanúsan nagy volt a csend az elmúlt hónapokban a Spíler TV és a MotoGP kapcsolata körül. Az elmúlt három évben ez a csatorna közvetítette a gyorsaságimotoros-világbajnokság három kategóriájának futamait, ám a mögöttünk hagyott télen már lehetett hallani azzal kapcsolatos híreszteléseket a színfalak mögött, hogy véget ér az együttműködés, és a MotoGP új otthont keres magának Magyarországon. Ez így is történik, ám az elmúlt tizenöt év során az Eurosporton, az M1-en és a DigiSporton is megfordult sorozat nem ezek egyikére tér vissza, hanem egy eddig még nem ismert csatorna, a Network4 csoport alá tartozó Arena4 lesz az új házigazdája. Ezt a hírt először pár napja Stefano Favaro, Talmácsi Gábor korábbi menedzsere, a magyarországi motoros élet máig aktív szereplője jelentette be közösségi oldalán, most pedig a már a csatorna programtervét is látó Index is megerősítette.

Az Arena4 jelenleg még egyik szolgáltató kínálatában sem található meg, a hírek szerint a tesztüzeme március végén indul, így még kapóra is jött számukra, hogy a MotoGP első két versenyhétvégéjét törölték, így talán egyik eseményről sem fognak lemaradni a magyar rajongók.

Nem csupán ennyiből fog állni a csatorna technikai sportos rovata, hiszen a programtervben szintén megtalálható az IndyCar – az USA elsőszámú formulaautós sorozata Magyarországon akkor élte fénykorát, amikor még a Sport TV-n voltak láthatók a versenyei, néhány éve azonban már nincs közvetítés magyar kommentárral.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: