DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Bejelentés: Vinales 2022-ig hosszabbított a Yamahával

Még az idei tesztidőszak sem kezdődött el, de a hangvillások már most bejelentették, hogy további két idényre szerződést kötöttek a spanyol motorossal, aki így 2022 végéig náluk fog versenyezni a MotoGP-ben.

Maverick Vinales 2017 óta versenyez a Yamaha gyári alakulatánál, ahol rögtön győzelmekkel kezdett – az első öt futamából hármat megnyert –, azóta viszont csak további három első helyet tudott begyűjteni. A bajnokságban kétszer a harmadik, egyszer pedig a negyedik helyen végzett. Tavaly pedig a küszködős kezdés után az idény második felére jelentősen feljavult a teljesítménye a Yamaháéval együtt. Ennek köszönhetően a pletykák szerint több rivális gyártó, mindenekelőtt a Ducati is megkörnyékezte a spanyolt, aki azonban most mindenkinél hamarabb döntött a sorsáról.

 A Yamaha ugyanis másfél héttel a sepangi teszt előtt közleményben jelentette be, hogy további két évre aláírt Vinalesszel, azaz a motoros 2022 végéig náluk marad (már amennyiben manapság a MotoGP-ben biztosra lehet venni, hogy bárki kitölti a szerződését…). Vinales hosszabbításával még tovább erősödik az az elmúlt években látott tendencia, hogy a csapatok igyekeznek a lehető leghamarabb dönteni a következő évi versenyzőikről. A spanyol az első fecske, de nem kizárt, hogy még a márciusi szezonrajt előtt további bejelentések várhatók. Mindenesetre Vinales így fogalmazott:

vinales_2



„Rendkívül boldog vagyok, mert úgy érzem, sikerült megtartanom a „saját csapatomat”. Ez lesz a második évem a jelenlegi brigádommal, aztán a mostanit követően lesz még két év, amit nagyon várok. Nagyon izgatott vagyok! Úgy vélem, ha továbbra is keményen fogunk dolgozni, akkor a helyes irányba haladunk. Nagyon fontos volt számomra, hogy még a szezon előtt megtegyük ezt a bejelentést, mert rettenetesen motivált vagyok, és szeretnék teljes mértékben a 2020-as évadra koncentrálni. Nem akartam túl sok időt azzal tölteni, hogy a jövőn gondolkodom.”

„Nem volt okom rá, hogy ne maradjak a Yamahánál, mivel úgy érzem magam itt, mintha a családom lenne. Komoly támogatást kapok tőlük, és ahogy említettem, „saját csapatom” van, amire nagyon szükségem van. Tovább kell dolgoznunk, hogy erősek lehessünk. A fő célunk, mint mindig, hogy világbajnokok legyünk, és hogy újra a Yamaha lehessen a legjobb. Igyekszem a legjobbamat nyújtani, mindent bele fogok adni, hogy a csapatunkat is büszkévé tegyem. Szeretnék köszönetet mondani a Yamahának a belém vetett bizalmukért. Ez komoly önbizalmat ad, és nagyon bízom az együttműködésünkben. Úgy gondolom, gyorsan fogunk fejlődni, és folyamatosan nyomni fogjuk.”

Lin Jarvis csapatvezető a következőket mondta el: „Annak tudatában hoztuk Mavericket 2017-ben a gyári csapatba, hogy különleges tehetség. Rendkívül motivált, és mindent annak szentel, hogy fizikailag erős legyen, és mindig készen áll a maximumot nyújtani és a legjobbat kihozni az YZR-M1-ből. Az első három közös szezonunkban hat győzelmet, 19 dobogós helyezést és százszázalékos elköteleződést adott a Yamahának. Most, hogy a YZR-M1 futamról futamra fejlődik, nagyon fényesnek látjuk a jövőjét nálunk. Az, hogy Maverick ilyen hamar a kétéves hosszabbítás mellett döntött, megmutatja, mennyire erős a kölcsönös megbecsülés közöttünk, valamint azt, hogy közös meggyőződésünk, hogy együtt harcba szállhatunk a MotoGP világbajnoki címéért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: