DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Mikor tartják bemutatóikat a MotoGP csapatai?

Az első hivatalos teszt február 7-én kezdődik Malajziában, de néhány alakulat már előtte lerántja a leplet az idei versenygépéről és annak festéséről – mutatjuk az eddig ismert időpontokat!

Még több hetet várnunk kell arra, hogy február 7-én megkezdődjön az első kollektív teszt, de arra is, hogy sor kerüljön az előtte pár nappal esedékes shakedownra. Viszont a csapatbemutatók már egyre közelebb vannak, néhány istálló ugyanis már a tesztek előtt leleplezi a 2020-as motort és annak dizájnját.

motogp-bemutatok-2020



Az eddig ismert időpontok alapján a Ducati fogja nyitni a sort, méghozzá január 23-án, Bolognában. Ezt követően a Repsol Hondán lesz a sor: a világbajnok csapat február 4-én, Jakartán rántja le a leplet az idei versenygépről. Február 6-án, egy nappal a hivatalos teszt előtt pedig valósággal dőzsölni fogunk a prezentációkban, hiszen ekkor tartja a bemutatóját Sepangban a Monster Yamaha, a Petronas Yamaha és a Suzuki is.

Egyelőre ezen öt alakulat bemutatójának időpontja és helyszíne ismert, de vélhetően a következő napokban és hetekben még többre fény derül majd – illetve olyan istálló is lehet, amely csak interneten közzétett fotók formájában tárja a nagyérdemű elé a motorját.

A csapatbemutatók eddig ismert időpontjai:

Január 23., Bologna: Ducati Team
Február 4., Jakarta: Repsol Honda
Február 6., Sepang: Monster Yamaha, Petronas Yamaha, Team Suzuki Ecstar

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: