DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Alex Marquez lesz az új tesztszabály haszonélvezője

Köszönhetően az új előírásoknak, a Repsol Hondánál debütáló spanyol már a hivatalos tesztet megelőző shakedownon is részt vehet Sepangban.

Ahogy azt már évek óta megszokhattuk, február elején Malajziában ébred téli álmából a MotoGP mezőnye. A hivatalos teszt február 7-től 9-ig fog tartani, de mint mindig, ezúttal is lesz előtte egy háromnapos shakedown (február 2-4.), amelyen alapvetően a tesztcsapatok készíthetik elő a terepet a hivatalos versenyzőknek.

33046_w666px_dba5d529b32effd36d22ec6a3c4b021f



A kedvezményekkel rendelkező gyártók – jelen esetben az Aprilia és a KTM – eddig is bevethette a szerződtetett motorosait is, az idei szezontól kezdődően azonban még egy új szabály életbe lép. Nevezetesen az, hogy a királykategória aktuális újoncai is részt vehetnek a shakedown teszten is. Ennek oka az, hogy összességében csökkent a hivatalos és privát tesztnapok száma, így a szabályalkotók ezzel akarnak plusz lehetőséget teremteni a MotoGP-be újonnan érkezőknek.

Ez a gyakorlatban csak és kizárólag a Repsol Hondánál bemutatkozó Alex Marqueznek jelent könnyebbséget 2020-ban, hiszen bár rajta kívül Brad Binder és Iker Lecuona is újonc lesz idén (a spanyol a valenciai beugrása ellenére is), ám mivel ők KTM-esek, eleve részt vehetnének a shakedown teszten. A Moto2-ből világbajnokként érkező ifjabbik Marquez így csatlakozhat a HRC tesztmotorosához, Stefan Bradlhöz.

Nem biztos, hogy Alex Marquez szereplése lesz az egyetlen érdekesség a sepangi előteszten, hiszen ahogy arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy Max Biaggi fog lehetőséget kapni az Apriliától Andrea Iannone doppingügyének következtében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: