DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
Motor

Rossi: Ha nem javulunk, nem hosszabbítok

A kilencszeres világbajnok olasz szerint kulcsfontosságú lesz a 2020 utáni jövőjét illetően, hogy jobb eredményeket tud-e szállítani a következő évad elején, mint tette azt idén.

Valentino Rossi jövőre már karrierje 25. világbajnoki idényét fogja teljesíteni, ráadásul a szezon kezdetére már a 41. életévét is betölti. A szerződése 2020 végén jár le a Yamahával, de továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy ez a kilencszeres világbajnok utolsó kontraktusa. Pedig a 2019-es évad nem alakult a legjobban számára: mindössze két dobogós helyezést szerzett, és Maverick Vinales és Fabio Quartararo révén két márkatársa is megelőzte őt a vb-tabellán.

rossi-yamaha-1_1



A „Doktor” többször elmondta, hogy a 2020-as szezonkezdet döntő fontosságú lesz a folytatását illetően, s most azt is elismerte, hogy ha nem javul a teljesítménye az ideihez képest, akkor valószínűleg a visszavonulás mellett fog dönteni. Minderről a Gulf 12 óráson aratott kategóriagyőzelme alkalmával beszélt, szavait pedig a Motorsport.com szaklap idézi:

„Kritikus lesz a következő év. A szerződésem 2020 végén lejár, így sajnos elég hamar el kell döntenem, hogy folytatom-e vagy sem. Logikus, hogy a döntés nagyban függ majd az eredményektől. Változtattunk néhány dolgon a csapaton belül, szóval meglátjuk, hogy gyorsabbak és versenyképesebbek tudunk-e lenni. Ahhoz, hogy hosszabbítsunk, erősebbnek kell lennünk, idén. Ha nem leszünk, akkor jobb, ha nem hosszabbítunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: