DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Halálos baleset történt a MotoGP hétvégéjén

Több versenyző is bukott az Idemitsu Asia Talent Cup szombati futamának első körében, Afridza Munandart pedig hiába szállították azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A MotoGP időmérőjét követően került sor az Idemitsu Asia Talent Cup első versenyére, amelynek első körében történt egy nagy baleset a 10-es kanyarban, amelyben több versenyző is érintett volt. A futamot azonnal piros zászlóval megszakították, a balesetben érintett Afridza Munandart pedig előbb a pálya szélén ápolták, majd helikopterrel a Kuala Lumpur-i kórházba szállították.

32675_w666px_ff8a6a0b01368e6a48127abf6673323b



Sajnos azonban hiába tettek meg mindent az orvosok a pályán és a kórházban egyaránt, a FIM, a Dorna és az Asia Talent Cup szervezői nem sokkal ezelőtt hivatalos közleményben megerősítették, hogy nem tudták megmenteni Munandar életét. A 20 éves motoros két győzelmet, valamint további négy dobogós helyezést szerzett az idei szezonban, s az összetett harmadik helyén állva még a bajnoki címre is volt esélye.

Nem ez az első halálos motorversenybaleset a sepangi pályán: 2011-ben Marco Simoncelli egy kanyarral később veszítette el uralmát a motorja felett a MotoGP Malajziai Nagydíján. A FIM, a Dorna és az Asia Talent Cup vezetősége is részvétét fejezi ki Munandar hozzátartói és barátai irányába, amelyhez a P1race.hu szerkesztősége is csatlakozik. Nyugodjon békében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: