Steward
Héjas Szilárd
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap
Motor

Rossi: Káosz a rajt után, gyenge tempó, bukás a végén

Pocsék futamot teljesített Motegiben a kilencszeres világbajnok, aki szerint a tempója alapján az ötödik-hetedik hely elérhető lett volna számára, ha nem a negyedik sorból kellett volna indulnia.

Mindössze a tizedik rajtkockából vághatott neki a MotoGP Japán Nagydíjának Valentino Rossi, aki az első körben négy helyet még veszített is. Onnan csak nagyon lassan tudott visszazárkózni a tizedik pozícióba, néhány körrel a vége előtt viszont kicsúszott, így pont nélkül távozott Motegiből. Miközben három márkatársa az élmezőnyben vagy annak közelében motorozott egész hétvégén, az összetettben is hetedik helyre visszacsúszó „Doktor” az amúgy is gyenge idényének egyik legrosszabb hétvégéjét produkálta:

 rossi-japan-20191„Elég rosszul rajtoltam: még csak nem is az első kanyarral volt gond, de utána a káosz közepén találtam magam, és ezzel időt veszítettem” – nyilatkozta Rossi a Monster Yamaha sajtóközleményében. „Aztán a tempóm sem volt elég jó ahhoz, hogy gyorsan visszaszerezzem a pozíciókat. Néhányat sikerült, de nem voltam túl erős. Néhány körben nem volt rossz a tempóm, de mindenki más is gyors volt, ezért nagyon nehéz volt hátulról felzárkózni. Aztán a végén, bár nem láttam még az adatokat, de szerintem elkövettem egy apró hibát az 1-es kanyarban: elment a motor eleje, én pedig elestem. Mindenesetre így is nehéz verseny volt.”

Pedig a 40 éves versenyző több változtatással készült Japánban: egyfelől dobta a Yamaha új karbon lengővilláját és duplavégű kipufogóját, amelyeket az előző helyszíneken is egyedül használt a hangvillások motorosai közül, másfelől pedig új fékezési technikával is próbálkozott. Rossi szerint jobb is volt a teljesítménye, mint az utóbbi futamokon, de ez is kevés:

„Úgy vélem, ezúttal erősebb voltam az előző két futamhoz képest, de túlságosan hátulról indultam. Megvolt bennem a potenciál, hogy Rins és Crutchlow környékén legyek, ugyanolyan tempóm volt, mint nekik. Egészen a végéig konstans tempót diktáltam, ezért jobban is mentünk. Ugyanakkor tény, hogy nehéz időszakot élünk, mivel az előző versenyeken nem voltunk elég gyorsak, nincs meg az a sebesség, amit szeretnénk. Gyorsabbnak kell lennünk, hogy jobb helyezésekért harcolhassunk” – fogalmazott a kilencszeres világbajnok, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?