DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Közel Marquez és a Honda 2022-ig tartó megállapodása

A Motorsport.com úgy tudja, már előrehaladott állapotban járnak a tárgyalások arról, hogy az immár nyolcszoros világbajnok spanyol a 2020 végén lejáró szerződése utáni két évben is a Repsolnál versenyezzen.

A hétvégi Thaiföldi Nagydíjon aratott győzelmével Marc Marquez már nyolcadik világbajnoki címét szerezte, ebből a hatodikat a MotoGP-ben. Mivel a spanyol 2013-as királykategóriás debütálása óta a Repsol Hondánál versenyez, értelemszerűen minden alkalommal az ő színeikben győzött. Jelenleg 2020 végéig érvényes a szerződése, azaz még bő egy évig, ám a Motorsport.com szakoldal úgy tudja, már néhány hónapja megkezdődtek a tárgyalások a két fél között, s eléggé előrehaladott állapotban is járnak, úgyhogy szinte bizonyos, hogy újabb kétéves hosszabbításban fognak megállapodni.

32475_w666px_6838e1010ee848d60817d56fc7298b9e



„A mi részünkről minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Marc otthon érezze magát nálunk, és ne is gondoljon a távozásra” – mondta el a Repsol Honda nemrég kinevezett csapatvezetője, míg Marquez már számtalanszor elmondta, hogy a HRC-nél képzeli a hosszú távú jövőjét, mivel remekül érzi magát a csapatban, ahol ráadásul érzése szerint rendesen meg is becsülik őt.

Úgy hírlik, hogy mindez anyagi fronton is jelentkezni fog a következő kontraktusa esetén. Állítólag a jelenlegi szerződése nagyjából 14 millió eurós fizetést tartalmaz szezononként, s ezzel ő a legjobban kereső motoros a MotoGP-ben, mióta Jorge Lorenzo ducatis kalandja véget ért, ám ez az érték vélhetően emelkedni fog. Ugyanakkor a Motorsport.com hozzáteszi: bár lehet, hogy Marquez és a Honda már idén megállapodik a 2022-ig történő közös folytatásról, vélhetően csak a következő idény jelentik be a hosszabbítást, ahogy azt legutóbb is tették.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: