DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Quartararo ismét az élen Rossi előtt, Dovizioso Q1-es

A két yamahás harcolt az elsőségért a MotoGP harmadik silverstone-i edzésén, amelynek végén ismét a francia újonc bizonyult a leggyorsabbnak. Marquez a harmadik helyen, Dovizioso és Rins viszont nem jutott be a Q2-be.

Szombat délelőtt is napos időben folytatódott a MotoGP Brit Nagydíja a harmadik szabadedzéssel. Fontos változás volt, hogy a pénteki körelvételek és körvisszaadások után az illetékesek meghosszabbították a legális rázóköves részt a 6-os kanyar kijáratánál. Többek között Fabio Quartararo is azok között volt tegnap, akiknek utólag visszaadták az idejét, s mivel a csapatok és a versenyzők főként a versenyszimulációkra koncentráltak a tréning első szakaszában, a francia pályacsúcsa sokáig érintetlen maradt.

20_1



 Az utolsó negyedórára fordulva aztán begyújtották a rakétákat a motorosok, megkezdődött a harc a Q2-es helyekért. Cal Crutchlow ideiglenesen a vezetést is átvette az összetett tabellán, de Quartararo azonnal válaszolt, méghozzá az első 1:58-as körrel! Ez önmagában azonban még nem volt elég az elsőséghez, a hajrában ugyanis Valentino Rossi megelőzte őt, a francia újoncnak viszont volt válasza, s végül 1:58,5-ös új pályacsúccsal zárta az élen a tréninget.

 A két yamahást Marc Marquez követte a sorban, megelőzve két ducatist, Jack Millert és Danilo Petruccit. Crutchlow hatodik lett, megelőzve Maverick Vinalest és Franco Morbidellit, míg a top 10-be és ezáltal a Q2-be Takaaki Nakagami és Pol Espargaro fért még be. Kiszorult onnan viszont Alex Rins, valamint Andrea Dovizioso is, míg Jorge Lorenzo ismét utolsó lett, így nekik mind jelenésük lesz a kvalifikáció első szakaszában is.

A 3. szabadedzés végeredménye:

fp3_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: