DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Rossi csak a tizedik helyről startol, de bízik a versenytempóban

Valentino Rossi csak a tizedik helyet szerezte meg a mai időmérő edzésen, mégsem írta le teljesen az esélyeit egy erős pontszerző helyre. Az olasz bízik abban, hogy Yamahája jobban teljesít majd hosszú távon.

A MotoGP mezőnyének nem volt sok ideje a pihenésre. A július eleji Német Nagydíj után négy hét szünet következett, de a múlt hétvégi csehországi fordulóval újra magasabb fordulatszámra kapcsolt a sport. A héten már teszteket is rendeztek, ugyanis a mezőny Brnóban maradt, most pedig már Spielbergben koptatják az aszfaltot az őrült tempóval száguldó motorversenyzők.

A mai időmérő edzést Marc Marquez nyerte meg, őt Fabio Quartararo és Andrea Dovizioso követték. A hétszeres világbajnok a tizedik helyről várhatja a holnapi futamot, így csak a harmadik legjobb Yamaha-versenyző tudott lenni szombaton, ugyanis a második legjobb időt elérő Quartararon kívül csapattársa, Maverick Vinales is megelőzte negyedik pozíciójával.

11219034_010



„A reggel nem volt olyan rossz, és a [hosszú távú] teljesítmény is ígéretesnek mutatkozott,” – kezdte értékelését a doktor viszonylag derűlátóan. „Mint mindig, most is sok gyors pilótával állunk szemben, de azt hiszem, hogy idén versenyképesebbek vagyunk, mint tavaly, mert a versenytempónk is jobb.”

„A negyedik edzésen eléggé szenvedtem, mert nagyon-nagyon régi abroncsokat használtunk annak érdekében, hogy megértsük, milyen a tempónk a verseny legvégén. Emiatt a pozícióm akkor nem volt reális. Habár [az időmérőn elért] tizedik helyemmel nem vagyok elégedett, azt hittem, jobban tudunk majd teljesíteni. Az időmérőn elkövettem néhány hibát, nem hoztam ki a legtöbbet.

11219034_036

A 115 futamot megnyert olasz tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű a futam, ugyanis a középmezőny tempója nagyon hasonló, ami megnehezítheti a felzárkózást. A mai hőséget követően azonban holnapra néhány fokos lehűlést jósolnak, ami a Yamaha számára általában kedvező, így Rossi bízik abban, hogy enyhül a forróság Spielbergben.

„Az a baj, hogy az ötödik és tizenkettedik helyen lévők teljesen együtt vannak. Nem lesz egyszerű a negyedik sorból indulni, de jó a sebességem. Habár az is igaz, hogy sok pilóta gyors, így először is meg kell várnunk azt, hogy milyenek lesznek a körülmények, és aztán meglátjuk, hogy mit tehetünk,” – mondta az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: