DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Marquez: Jorgénak a Hondán kell megmutatnia, mire képes

Az Osztrák Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztató slágertémája a Jorge Lorenzo ducatis visszatéréséről szóló friss pletyka volt: jelenlegi és volt csapattársa is elmondta erről a véleményét.

Szerda délután még csak az olasz sajtó agymenésének tűnt, mostanra azonban az egész MotoGP-s médiát az a pletyka uralja, miszerint Jorge Lorenzo a repsolos szerződéséből idő előtt kilépve a Pramac Racingnél térhet vissza a Ducatihoz. Az Osztrák Nagydíj előtti sajtótájékoztatón is előkerült a téma, s mivel Jack Miller is jelen volt, természetesen őt is megkérdezték arról, mit szól a hírekhez. „Azt hittem, papírmunkára várunk, de nyilvánvalóan nem ez a helyzet” – mondta a hosszabbításra váró pramacos, aki aztán újfent elismételte, hogy nem igazán aggódik a jelenlegi ülése miatt, s elsődleges célja, hogy maradjon a Ducati szatellit alakulatánál.

32002_w666px_9014e649c2ad36292ccbcea988b6b5bb



Lorenzo jelenlegi repsolos kollégája, Marc Marquez is elmondta a véleményét a híresztelésekről – a hétszeres világbajnok szavait pedig némi odaszúrásként is lehet értelmezni: „Amit tudok, hogy Jorgénak van még egy éve a Hondával. Jorge az Jorge, és szokta mondani, hogy ő nem egy nagyszerű motoros, hanem egy bajnok. Ha ő egy bajnok, akkor most bajnoki győztes motoron ül, szóval vissza kell térnie és megmutatnia, mire képes a Hondával, s az élre kell kerülnie a Hondával. Az ő egójával és ambícióival meg is fogja ezt próbálni, mert ha nem, akkor nem teljesítheti a céljait és az álmait. Ha csatlakozol a HRC projektjéhez, akkor azt azért teszed, mert versenyeket akarsz nyerni és harcolni akarsz a vb-címért.”

Valentino Rossi véleménye már csak azért is érdekes Lorenzo-ügyben, mert két szakaszban összesen hét évig volt az ötszörös vb-első csapattársa, nem mellesleg pedig ő is volt hasonló helyzetben, amikor a két évnyi ducatis kitérőt követően újra a Yamahához került. Az olaszt váratlanul érték a spanyollal kapcsolatos találgatások: „Nyilvánvaló, hogy mindenki számára meglepetés hallani a ducatis pletykákat. Ha a pályán elért eredményeket nézzük, lehet értelme, hiszen Jorgének rengeteg gondja van a Hondával. Tavaly erős volt a Ducatival: volt néhány bukása és szerencsétlen sérülése ugyan, de jó volt a tempója, ilyen szempontból van benne ráció.”

„Nem tudom, igazak-e a pletykák, de az tény, hogy Lorenzo gyári Hondán ül. Szerintem tud motorozni vele valahogy, lehet, hogy alakítania kell valamin, de eléggé szerencsétlen is volt, mert az első teszt előtti flat-track balesete miatt eleve sérülten érkezett, ami katasztrófa volt számára, pedig a szezon azon része kritikus, hiszen hat napig a versenyhétvégék nyomása nélkül motorozhatsz. Nem tudott tesztelni, egy versenyhétvégén pedig minden nehezebb, mert nincs időd, nyomni kell. Minden egyes alkalommal amikor bukik, jobban megsérül. Nehéz helyzetben van pillanatnyilag, de gyári Hondán ül, szóval idővel versenyképes lesz” – idézi Rossit a MotoGP.com.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: