DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

MotoGP: Quartararo zárt az élen délután

A Petronas Yamaha francia versenyzője pár ezreddel győzte le Marc Marquezt, miközben Valentino Rossi egy motorhiba után futotta meg a legjobb idejét a tartalék versenygépével.

A MotoGP második szabadedzésével folytatódott a Cseh Nagydíj péntekének délutáni programja. A tréning Aleix Espargaro bukásával és Alex Rins elsőségével kezdődött. A Suzuki spanyol versenyzője egyébként nagyon sokáig maradt az élen, ám Maverick Vinales egy óriásit javítva átvette tőle a vezetést. A következő körök eseménytelenségét Valentino Rossi szakította meg, aki miután futott egy akkor még automatikus Q2-be jutást érő köridőt, motorhiba miatt kénytelen volt behajtani a bokszba.

11219030_020



Az új hondás vázat próbálgató Marc Marquez ugrott az élre az utolsó percekben, miközben a márkatárs Takaaki Nakagami esett el. Az utolsó percekben szokás szerint rengetegen tudtak javítani, és végül Fabio Quartararo zárt az élen. A top10-be a francián kívül Marquez, Jack Miller, Andrea Dovizioso, Vinales, Alex Rins, Franco Morbidelli, Cal Crutchlow, Rossi és Danilo Petrucci fért be ezúttal.

A második szabadedzés végeredménye:

eredménygp

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: