DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Quartararo döbbenetes idővel zsebelte be harmadik pole-ját

„Természetesen” új pályacsúcsot futva nyerte meg a Holland TT időmérőjét a Petronas Yamaha újonca, megelőzve gyári márkatársát, Maverick Vinalest, valamint a suzukis Alex Rinst. Marc Marquez a negyedik, Andrea Dovizioso a 11., míg Valentino Rossi be sem fért a Q2-be.

Verőfényes napsütésben került sor a MotoGP hollandiai időmérőjére, amelynek első szakaszában egyértelműen Valentino Rossi és Alex Rins volt a két legnagyobb név, akinek pályára kellett gurulnia. Az első próbálkozások után a suzukis simán vezetett, a „Doktort” azonban többen is megelőzték. Végül Rins megőrizte az első helyet, a másik továbbjutó pozíciót pedig Pol Espargaro csípte el a KTM-mel, megelőzve Francesco Bagnaiát, míg Rossi mindössze a 14. helyre kvalifikálta magát. A Q1 krónikájához tartozik még, hogy Johann Zarco elesett az 5-ös kanyarban.

quar



 A Q2 elején Rins rögtön pályacsúccsal kezdett, de a korábbi edzéseken remeklő Fabio Quartararo és Maverick Vinales csak néhány századra volt a spanyoltól, ahogy Marc Marquez sem volt messze tőle. Három perccel a vége előtt Vinales tört az élre, de Quartararónak még volt válasza erre: 1:32,017-es idővel szerezte meg harmadik pole-ját a Petronas Yamaha SRT újonca. Vinales és Rins még az első sorban, a negyedikként záró Marquez idén először szorult ki onnan. Joan Mir az ötödik, Cal Crutchlow a hatodik, majd jött legjobb ducatisként Danilo Petrucci, míg az összetettben második helyen álló Andrea Dovizioso mindössze a 11. helyen végzett.

Az időmérő végeredménye:

motogpidőmérő

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: