DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Vinales a pályacsúcs közelében Quartararo előtt

Ismét két yamahás vitte a prímet, ám ezúttal fordított sorrendben: a gyári csapat spanyolja elképesztő kört futva előzte meg francia márkatársát és a gyári Ducatikat. Marquez hetedik helyen zárta a pénteket.

Azt már a második szabadedzés kezdete előtt tudni lehetett, hogy az első gyakorláson nagy esést szenvedő Jorge Lorenzót kórházba szállították, ezért kihagyja a tréninget, később aztán jött a hír, hogy a repsolos a hétvége teljes hátralévő részére kidőlt.

A Honda másik gyári versenyzője, Marc Marquez viszont ott volt az elejében az első körök után, de nem ő vezetett: Andrea Dovizioso nevét olvashattuk az eredménylista tetején, megelőzve a meglepetésember Andrea Iannonét, valamint Maverick Vinalest, a címvédőt és Alex Rinst.

 A középső szakaszban a versenytempóra koncentráltak a motorosok, a végén azonban gyorsultak: különösen Vinales robbantott nagyot, aki mindössze tizenegy ezreddel maradt el az abszolút pályacsúcstól. Mögötte Fabio Quartararo lett a második, megelőzve a gyári Ducatikat, Alex Rinst, valamint a fináléban bukó Iannonét. Marquez hetedik, a top 10-be pedig Joan Mir, Valentino Rossi és Cal Crutchlow fért még be, azaz egyelőre ők állnak Q2-t érő pozícióban.

A 2. szabadedzés végeredménye:



p1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: