DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Marquez kiütötte a mezőnyt, Lorenzo a riválisokat

Miután a Ducatitól átigazoló csapattárs kiütötte Andrea Dovizosót, Valentino Rossit és Maverick Vinalest is, Marquez ellenfél nélkül könnyed győzelmet aratott Barcelonában. Fabio Quartararo élete első MotoGP-s dobogóját szerezte meg.

A Moto3 és a Moto2 futama után a királykategória következett Barcelonában. A pole-pozícióból az idén remeklő Fabio Quartararo kezdhette meg a viadalt Marc Marquez és Franco Morbidelli előtt. A startot legjobban a spanyol kapta el, de Andrea Dovizioso könnyedén kikerülte őt, ráadásul a hibázó Marquezt a büntetés miatt csak 6. helyről rajtoló Maverick Vinales is megelőzte. A Yamaha versenyzője azonban nem örülhetett sokáig a jó rajtjának, mert Jorge Lorenzo Doviziosóval, és Valentino Rossival együtt őt is kiütötte.

Marquez így simán el tudott szakadni, de Danilo Petrucci, Quartararo és Alex Rins megpróbálta elkapni őt. A Suzuki versenyzőjének nagyon sokáig tartott átrágnia magát a gyári Ducatin és a Petronas Yamahán, így a hondás riválisát már nem volt esélye utolérni.  Rins egyébként egy komoly hibája után visszaesett a hetedik helyre. A francia versenyző viszont kiemelendő, hiszen képes volt visszavenni a második helyet, és meg is tartotta azt a futam végéig.

 



Marquez végül simán nyert a MotoGP-s pályafutása első dobogóját szerző Quartararo és Petrucci előtt. Rajtuk kívül Rins, Jack Miller, Joan Mir, Pol Espargaro, Takaaki Nakagami, Tito Rabat, Johann Zarco, Andrea Iannone, Miguel Oliveira és Sylvain Guintoli szerzett pontot.

A kiesők listájára összesen tizenegyen iratkoztak fel. A Lorenzo hibát leszámítva bukott Cal Crutchlow, Karel Abraham, Bradley Smith, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro, Bradley Smith és Franco Morbidelli is. Espargarót sajnos le kellett segíteni a motorjáról, úgyhogy nincs túl jó állapotban.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: