DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Quartararo volt a leggyorsabb az első edzésen a Ducatik előtt

Az utolsó percek tűzijátékát követően a hazai hős húzta be az elsőséget Le Mans-ban, megelőzve Andrea Doviziosót és Danilo Petruccit. Marc Marquez egy óriási mentést is produkálva az ötödik, Jorge Lorenzo bukott, Valentino Rossi motorjáról pedig leugrott a lánc.

Napos idő fogadta a MotoGP mezőnyét a Francia Nagydíj első edzésén, amely felemásan indult a Repsol Honda versenyzői számára: míg Marc Marquez szinte rögtön az élre állt, addig Jorge Lorenzo a rázókőre hajtva bukott. Hasonlóan pechesen indult a Le Mans-i hétvége Valentino Rossi számára: az olasz Yamahájáról leesett a lánc – azaz immár nem csak a Hondát sújtja idén ez a probléma, hanem a hangvillásokat is.

Negyed órával a vége előtt Marquez is majdnem pórul járt ott, ahol Lorenzo is, ám a címvédő a tőle megszokott parádés módon elkerülte a bukást. Mindeközben viszont elveszítette a vezetést a repsolos: előbb a KTM-es Pol Espargaro, majd Jack Miller tört az élre, de ő sem sokáig őrizte az első pozíciót, ugyanis érkezett Maverick Vinales, aki néhány századdal felülmúlta az ausztrált.

A hajrában persze záporoztak a piros szektoridők – főleg azért, mert a hétvége további részére igazi záporokat is jósolnak –, a végén pedig Fabio Quartararo bizonyult a leggyorsabbnak. A hazai sztárt a két gyári ducatis követte Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci sorrendben, majd jött Vinales, Marquez és Pol Espargaro, míg a top 10-et Miller, Joan Mir, a szintén hazai közönség előtt szereplő Johann Zarco, valamint Valentino Rossi tette teljessé. Folytatás kora délután az FP2-vel.

Az edzés végeredménye:

motogp_9



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: