DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rossi minden idők legkiegyenlítettebb szezonját várja idén

Akár tíznél is több esélyes lehet az egyes futamokon a „Doktor” szerint, de honfitársa, Andrea Dovizioso is úgy érzi, hogy még soha nem volt ekkora bizonytalanság a szezonnyitót megelőzően.

Már az elmúlt években is tendencia volt, hogy egyre szorosabbá vált a csata a MotoGP-ben, ám a téli tesztek eredményei alapján 2019-ben akár még több résztvevős lehet a harc a dobogóért, a győzelmekért, de talán még a vb-címért is. Négy gyári csapat – a Repsol Honda, a Monster Yamaha, a Mission Winnow Ducati és a Suzuki Ecstar – egyaránt erős felkészülési időszakot produkált, de rajtuk kívül is voltak néhányan, akik megvillantak Sepangban és Katarban. Éppen ezért a mezőny körelnöke, a 24. világbajnoki szezonjára készülő Valentino Rossi úgy véli, minden idők legszorosabb idényét hozhatja a hétvégén rajtoló évad:

motogp szezon-2019



„Papíron nem hiszem, hogy volt már ennél kiegyenlítettebb világbajnokság, hiszen hét-nyolc versenyző, ráadásul három-négy különböző motorral harcolhat a vb-címért” – vélekedett a 40 éves yamahás olasz, akit a Motorsport.com idéz. „A gyári versenyzők mind nagyon erősek. A két gyári Ducati roppant erős, a két Honda kicsit hátrébb van ugyan, de biztosan meg fognak érkezni. A két Yamaha jól megy, ahogy a Suzuki is, főleg Rinsszel. Aztán nem szabad elfeledkeznünk Fabióról, Francescóról, Calról és Francóról (Quartararo, Bagnaia, Crutchlow és Morbidelli – a szerk.), akik a teszteken szintén erősek voltak, és máris több mint tízen vagyunk! Elképzelhető, hogy az egyik futamon a dobogón állsz, aztán egy másikon hibázol és csak a hetedik helyért harcolhatsz. Kemény lesz.”

Rossihoz hasonló álláspontra helyezkedett Andrea Dovizioso is: „Úgy látom, rengeteg versenyképes motoros van. Mind a négy topmotor elég erős, és az eltérő karakterisztikák ellenére is közel vannak egymáshoz. Lehet, hogy sok versenyzőt látunk majd a győzelemért harcolni, sokkal kiegyenlítettebb évad lehet ez, mint az előzők. Ez az első szezon, amelynek ilyen nagy bizonytalanságban vágunk neki, legalábbis amióta én itt vagyok a MotoGP-ben. A múltban többször láttunk eltérő eredményeket itt Katarban, mint a teszten. Viszont nemcsak Katart, hanem a teljes idényt illetően nagy a bizonytalanság. Egyelőre napról napra kell haladnunk, aztán meglátjuk” – fogalmazott a ducatis, míg a címvédő Marc Marquez így válaszolt arra a kérdésre, szerinte kik lesznek Katarban az ellenfelei: „Úgy gondolom, ezen a hétvégén a két gyári Ducati és a két Yamaha fog küzdeni a győzelemért, de Rins és Lorenzo is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: