DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi egyszerre aggódik és örül Morbidelli és Bagnaia miatt

Idén már két tanítványa is a királykategóriában fog szerepelni a „Doktornak”, aki lenyűgözőnek nevezte a Petronas Yamahánál és a Pramac Ducatinál versenyző honfitársai eddigi produkcióját.

Egyre több motoros jut egyre magasabb szintekre a VR46 Akadémiából kikerülve: Franco Morbidelli a Moto2-es vb-címe után immár második királykategóriás szezonjára készül, ráadásul a Marc VDS Hondánál jelentősen versenyképesebbnek tűnő Petronas Yamahával, míg Francesco ’Pecco’ Bagnaia ugyancsak egy középső géposztályban elért vb-siker után lép fel idén a MotoGP-be a Pramac Racing GP18-as Ducatijának nyergében. Mindkét olasz kiváló teszteket teljesített eddig, Sepangban főleg Bagnaia második helyezése és elképesztő körideje emelkedett ki – mesterük, Valentino Rossi nem is hagyta mindezt szó nélkül:

30547_w666px_b20b162df334a2c28b824a019194e1d3



„Lenyűgöző, fantasztikus gyorskör volt, gratulálok hozzá. Remélem, a versenyeken lassabb lesz!” – viccelődött a hétvégén a 40. születésnapját ünneplő kilencszeres világbajnok, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi. „Mindig gyors szokott lenni a teszteken, most pedig 1:58,3-at futott. Figyelembe véve a minimális tapasztalatát, úgy vélem, figyelnünk kell rá. Megpróbálom majd megmérgezni őket, amikor otthon vagyunk! Úgy gondolom, nehéz lesz Franco ellen, nagyon-nagyon hasonló a teljesítményünk. Rengeteget fejlődött, szóval szerintem nehéz lesz őt legyőzni.”

Rossi nem tagadja, hogy annak idejével nem is gondolta volna, hogy egyszer a saját tanítványaival kell majd megmérkőznie a MotoGP-ben: „Amikor elindítottuk az akadémiás projektet Francóval és Peccóval, nem számítottunk erre a „problémára”, hogy a versenyzőink megérkezhetnek és harcolhatnak ellenem! Szóval egyfelől nagyon aggódom, másfelől rendkívül boldog vagyok, mert ez azt mutatja, hogy remekül dolgoztunk az akadémián. Ez van: azoknak a versenyzőknek segítettünk, akik talán legyőznek, de most már nem mehetünk vissza az időben!” – fogalmazott a „Doktor”. A minap megszólalt amúgy a másik fél is: Morbidelli például úgy fogalmazott, motiválja őt a Rossi elleni küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: