DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzo felveszi a versenyt Marquezzel

A Ducatitól a Repsol Hondához igazoló spanyol hihetetlen motorosnak nevezte új csapattársát, de úgy érzi, nemcsak ő tanulhat majd a címvédőtől, hanem fordítva is igaz lesz ez.

Jorge Lorenzo volt a vendége a BT Sport MotoGP-s szezonértékelő adásának, amelyben több érdekes témáról is beszélt. A minap a P1Race már megírta, mit nyilatkozott a Ducatitól való távozása kapcsán, de azok a részek is érdekesek voltak, amikor új csapattársáról, Marc Marquezről és a Repsol Hondáról beszélt – jóllehet, új munkaadója nevét ducatis szerződésének december 31-i lejártáig nem ejtheti ki.

lorenzo-marquez-repsol



„Öt MotoGP-s világbajnoki cím, ráadásul rögtön az első szezonjában is nyert, szóval óriási tehetség” – mondta el Marquezről Lorenzo. „De nemcsak tehetséges, hanem keményen is dolgozik és ambiciózus. A motorosok közül ő fél a legkevésbé a bukástól, és ez óriási előny lehet, viszont olykor akár gyenge pont is. Lenyűgöző motoros és sportember. De magamban is hiszek, és nyilvánvalóan azért megyek oda, hogy felvegyem vele a versenyt, nemcsak azért, hogy elmotorozgassak, de tényleg hihetetlen motoros.”

Amikor a műsor házigazdája, Suzy Perry rámutatott, hogy Marquez királykategóriás debütálása óta csak Lorenzo tudott elcsenni előle egy vb-címet, így reagált a motoros: „Igazából Valentino is lehetett volna abban az évben, de elég szerencsés voltam és én nyertem. Úgy vélem, én voltam a leggyorsabb, és végül néhány ponttal, de győztem” – utalt a Rossival vívott szoros 2015-ös csatájára.

Bár a Honda versenygépének jellemzőiről sem nyilatkozhatott Lorenzo, azt kiemelte, hogy a védjegyének számító sima stílusán nem fog gyökeresen változtatni: „Minimálisan változtatnom kell a stílusomon, mert minden motor mást igényel, de az alapjai a motorozásomnak nem fognak változni. Marc vagy Valentino sem fog változtatni, mert mindenkinek megvan az alapmotorozása. Én is simán fogok menni, bármilyen gépre is tesznek fel: a Yamahával úgy mentem, a Ducatival is, és most az új motorral is.”

Végül arról is beszélt, hogy szerinte rengeteget fognak egymástól tanulni Marquezzel: „Rengeteg dolgot tanulhatok Marctól, hiszen neki már a hetedik éve lesz a csapatnál, míg nekem csak az első, szóval nyilván jóval több tapasztalata van arról a motorról. De biztos vagyok, hogy ha kevesebbet is, de ő is tanulni fog tőlem, mivel mindketten világbajnokok vagyunk, mindketten remek motorosok és rendkívül gyorsak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: