DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Lorenzo élete első ducatis győzelmét aratta, Marquez nem szerzett pontot!

Jorge Lorenzo magabiztos motorozással zsebelte be első ducatis győzelmét Mugellóban. Mögötte Dovizioso végzett, míg a harmadik pozíció Rossié lett. Marquez egy kicsúszás után a 16. helyen ért célba.

Lorenzo és Rossi egyaránt jól kapta el a rajtot, ám a spanyol kihasználta a Ducati erejét, és az első kanyarban már ő fordult elsőként. Mögötte kis híján Marquez következett, de az első kanyarban túl mély féktávot vett, aztán Petrucci kitessékelésével besorolt a harmadik helyre Rossi mögé. Pedrosa borzalmas hétvégéje eközben gyorsan rövidre zárult, Nakagamival már a második kanyarban a kavicságyban kötöttek ki, a következő körben pedig Reddig, Abraham és Miller is csatlakozott hozzájuk a kiesettek listáján.

A harmadik kör elején Marquez megelőzte Rossit, ezzel feljött a második helyre, az élen továbbra is Lorenzo állt. A triót Iannone, Dovizioso, Rins és Petrucci követte – a harmadik helyről induló Vinales három kör alatt a tízedik pozícióba csúszott vissza. Az ötödik körben aztán olyat láthattunk, amit ritkán: Marquez a tízes kanyarban elcsúszott a motorral, és csak a kavicságyban, a pályabírók segítségével tudott visszaülni rá – a 18. helyről folytathatta csak a versenyt! Az élen egy hatfős boly elszakadni látszott a többiektől Lorenzo, Rossi, Dovizioso, Iannone, Rins és Petrucci részvételével, de köztük gyorsan változott a sorrend: Dovizioso Rossit, Petrucci Rinst utasította maga mögé. A következő körben Rossi rontott az első kanyarban, így Iannone is elment mellette.

lorenzo-motogp-mugello



Ekkor kissé elcsitultak a kedélyek: Lorenzo megnyugtatónak nevezhető, egy másodperces előnyt épített ki a többiekkel szemben. 12 körrel a vége előtt Rossi aztán tettre szánta el magát, megpróbálta megelőzni Iannonét, de kettejük csatározásából Petrucci jött ki a legjobban nevető harmadikként és mindkettejüket megelőzte – ezzel a dobogó mindhárom fokán ducatis pilóta állt éppen! Iannone elfáradni látszott, Rins is megelőzte – sőt a spanyol Rossit is szorongatni kezdte! Nem is küzdött vele sokáig, kilenc körrel a vége előtt letudta a pole pozícióst, feljőve ezzel a negyedik helyre. Az élen eközben Lorenzo előnye már két másodpercre nőtt – egyre inkább úgy tűnt, hogy a győzelmet már csak ő dobhatja el magától. Rins hét körrel a vége előtt rontott, ezzel visszaesett Rossi és Iannone mögé – mialatt utolérték Petruccit, Crutchlow pedig árjuk zárkózott fel.

Hat körrel a vége előtt Rossinak sikerült is megelőznie Petruccit, két kanyarral később Iannone árnyékként követte őt. Marquez eközben a 17. helyen szerénykedett az esése után… Az utolsó körökre fordulva a dobogó legalsó foka volt csak kérdéses: Iannone próbálta ugyan megelőzni Rossit, de bevetődése nem járt sikerrel, akárcsak két körrel a leintés előtt – sőt, az utolsó körben már neki kellett védenie a negyedik helyét Rinstől. Lorenzo eközben látszólag könnyedén aratta első győzelmét a Ducati színeiben, míg Doviziosót kis híján elkapta Rossi. Iannone megőrizte negyedik helyét Rins előtt, Marquez pedig csak 16.-ként ért célba, ezzel előnye 23 pontra csökkent Rossi előtt az összetettben.

motogp-mugello-eredmeny

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: