DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Dovizioso: A tavalyi teljesítményünk nem lesz elég

A 2017-ben vb-ezüstérmet szerző olasz szerint a MotoGP folyamatosan növekvő színvonala miatt idén még Marc Marqueztől is jobb produkció kell, ha meg akarja védeni a címét.

Andrea Dovizioso tavaly élete legjobb idényét futotta a MotoGP-ben: hat futamgyőzelmet szerzett, s egészen a valenciai szezonzáróig harcban volt az összetett elsőségért Marc Marquezzel. Végül be kellett érnie a második helyezéssel, de az olasz ezzel a teljesítménnyel megszilárdította helyét az élversenyzők között, így idén már komolyabb esélyesként tekintenek rá az ellenfelek is. A Ducati múlt heti csapatbemutatóján Dovizioso a világbajnoki címet jelölte meg célkitűzésként, ám azt is elmondta, hogy a királykategória egyre kiegyenlítődő erőviszonyai és az egyre több versenyképes rivális miatt 2018-ban még nehezebb dolga lesz annak, aki fel akar jutni a csúcsra:

ducati-2018-dovisioso



„Szerintem a legjobb helyen vagyok, és az előző évekkel ellentétben tökéletesen átlátjuk a helyzetet. Pontosan tudjuk, mit kell tennünk, és azt is, hogy milyen formában vannak a riválisaink és a motorjaik. Viszont az előző három évben egy soha nem látott helyzetbe kerültünk, hiszen rengeteg versenyző volt, aki képes volt futamot nyerni” – idézi Doviziosót a Motorsport.com szakoldal. „Tényleg nagyon sokan vagyunk, és ez korábban nem volt így. Ez pedig azt jelenti, hogy még keményebb megszerezni a címet: ahhoz, hogy nyerjünk, folyamatosan dobogóra kell állnunk vagy legalább az első ötben kell célba érnünk. Tartanunk kell ezt a szintet, de nem lesz egyszerű. A tavalyi teljesítményünk nem lesz elég, ahogy Marquez tavalyi produkciója sem.”

Az olasz motoros arról is beszélt, hogy szerinte nincs olyan, hogy egy versenyző elérte a határait, s ezt éppen ő mutatta meg a 2017-es évad során: „A tavalyi idény után rájöttem, hogy nincsenek határok. Szerintem tévedés, ha azt mondjuk, hogy egy versenyzőnek vannak határai, és ez mindenkire igaz. A másik hiba, amit az emberek és a média is elkövet, hogy ha egy motoros szezonokon keresztül ugyanolyan eredményeket szállít, akkor azt hiszik, hogy elérte a határait. Tévedés. Mindig van mód változtatni és jobban csinálni a dolgokat: nehéz, de nem lehetetlen, ezt bizonyítottam én is. Ezen a szinten már a részletekről és apró dolgokról szól minden. Mindig van valami, amiben javulhatsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: