DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Vinales több konfliktusra számított Rossival

A spanyol első yamahás szezonjának végén elismerte: azt hitte, feszültebb lesz a légkör a garázsban, ezért meglepte, mennyire jól kijönnek a kilencszeres világbajnok legendával.

Valentino Rossi pályafutása során a legtöbb ellenfelével és csapattársával nem ápolt túl jó viszonyt: elég csak legutóbbi yamahás kollégájára, Jorge Lorenzóra gondolni, akivel többször is elmérgesedett a viszonyuk. A spanyol helyére érkező Maverick Vinales is fel volt készülve rá, hogy sok konfliktusa lesz a „Doktorral”, ám ehhez képest pozitív meglepetés érte:

„Tényleg azt hittem, hogy komplikáltabb lesz a helyzet Rossival. De összességében elég jól kijöttünk egymással. Nagyon tiszteljük egymást, és ez rendkívül fontos ebben a nehéz időszakban, amin most átmegyünk” – utalt arra Vinales, hogy a 2017-es évad eléggé szenvedősen alakult számukra – elképzelhető, hogy egy kiélezett vb-harcban nem is maradt volna meg köztük a jó viszony.



Az összetettbeli bronzérmes szerint egyébként a Yamaha egyáltalán nem kezelte őt második számúként a kilencszeres világbajnok legenda mellett: „Ha a motor jól működött, mindketten gyorsak voltunk. Ha az egyikünk erős volt a versenyen, akkor a másik is. Nem lehet hibáztatni a Yamahát, az elejétől kezdve százszázalékosan támogattak engem, és ez azóta sem változott” – idézi Vinalest a SpeedWeek.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: