DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Hivatalos: Rossi megpróbál rajthoz állni az Aragóniai Nagydíjon

Ahogy arra a hétfői és keddi misanói gyakorlások után számítani lehetett, a Movistar Yamaha szerda délután megerősítette: a szűk három hete lábtörést szenvedő „Doktor” megkísérli a versenyzést Aragónban!

Valentino Rossi augusztus 31-én szenvedett síp- és szárkapocscsonttörést enduro-edzés közben, s eleinte úgy tűnt, a várható 30-40 napos rehabilitációs idő miatt két versenyt is kénytelen lesz kihagyni. Misanóban valóban hiányzott a mezőnyből, a mostani hét elején azonban motorra pattant, hogy felmérje a fizikai állapotát egy esetleg aragóniai visszatéréshez. Hétfőn állítólag még komoly fájdalmakkal küzdött, kedden azonban már jobban érezte magát a motoron, így minden jel arra utalt, hogy az olasz megkísérli a versenyzést a hétvégi spanyolországi versenyen.

Előtte azonban szerda délelőtt még átesett egy orvosi vizsgálaton is, amely pozitív eredményt hozott, így a Movistar Yamaha kora délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Rossi megpróbál elindulni az Aragóniai Nagydíjon. A kilencszeres világbajnok alig 22 nappal a balesete után ül majd ismét MotoGP-motorra az első pénteki szabadedzésen, amelyen éles körülmények között is fel tudja majd mérni, milyen állapotban van a lába, s aztán eldönti, tudja-e folytatni a hétvégét.



Rossi így kommentálta a bejelentést: „Szerencsére tegnap jól sikerült a tesztem Misanóban a YZF-R1M nyergében. Már előtte nap is próbálkoztam, de akkor még az eső félbeszakította a körözést. Tegnap húsz kört is megtettem, s megkaptam a válaszokat, amiket kerestem. Összességében biztató volt a teszt, s ezért köszönettel tartozom Dr. Lucidinek és stábjának, akik segítettek abban, hogy a lehető legkisebb fájdalmat érezzem a lábamban motorozás közben.”

„Természetesen a teszt végén fájt kicsit a lábam, de ma délelőtt elmentem Dr. Pascarellához egy orvosi felülvizsgálatra, ami pozitív eredménnyel zárult. Ezért végül úgy döntöttem, hogy elutazom Aragónba, s megpróbálok versenyezni a hétvégén az M1-esemmel. Ha csütörtökön is úgy ítélik meg a helyszíni orvosok, hogy elég fitt vagyok a motorozáshoz, akkor az első edzésen kapok majd igazi válaszokat, hiszen a MotoGP-s gépet vezetni jóval nagyobb kihívás lesz. Meglátjuk – találkozunk Aragóniában!” – zárta gondolatait Rossi. Amennyiben a pénteki első gyakorlás után mégsem tudja folytatni a hétvégét, úgy a Yamaha által korábban megnevezett Michael van der Mark veszi át a helyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: