DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rossi Misanóban tesztel – mégis indul Aragónban?

Több külföldi szaklap is arról számolt be, hogy a néhány hete lábsérülést szenvedő „Doktor” holnap egy utcai Yamaha R6-os motorral méri fel az állapotát, s ha pozitív lesz a teszt, mégis megpróbál rajthoz állni Aragónban.

Valentino Rossi augusztus 31-én törte el a lábát enduro-edzés közben, amely után meg is kellett műteni, azóta pedig otthon folytatja a lábadozást. Az hamar eldőlt, hogy kénytelen kihagyni a misanói hazai versenyét, azzal kapcsolatban azonban már megoszlottak a vélemények, hogy az Aragóniai Nagydíjjal is ez lesz-e a helyzet: bár az orvosok 30-40 napos gyógyulási időszakról beszéltek, az olaszhoz közel álló források szerint a motoros már az elejétől kezdve igyekezett megcélozni a spanyolországi visszatérést.

rossi-tesztelt-misanoban



A Movistar Yamaha aztán a San Marinó-i Nagydíjat követő hétfőn bejelentette, hogy Michael van der Mark helyettesíti a kilencszeres világbajnokot Aragónban, s ezzel lezártnak tűnt az ügy. Úgy látszik azonban, hogy mégsem az, a BikeSportNews.com és sok más szaklap ugyanis arról számolt be nemrég, hogy Rossi másnap, azaz kedden Misanóban fog körözni egy utcai Yamaha R6-ossal, hogy felmérje a lábának az állapotát. Ez nem ismeretlen húzás a 38 éves versenyzőtől: 2010-es mugellói balesete után is hasonlóan járt el.

Amennyiben a misanói gyakorlás pozitív eredménnyel zárul, könnyen lehet, hogy Rossi mégis megkísérel rajthoz állni az előttünk álló hétvégén. Legalábbis a pénteki szabadedzésen pályára gurulhat, hogy megnézze, éles körülmények között mennyire bírja a terhelést, s utána még mindig dönthet úgy, hogy inkább visszalép: a szabályok szerint a MotoGP-s alakulatok az időmérő előtt két órával még megnevezhetnek helyettest az adott versenyhétvégére – más kérdés, hogy ezzel Van der Mark dolgát nehezítené meg, ha mégis szükség lenne a holland beugrására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: